Norveç provokasyona verdiği izni iptal etti

Norveç, Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakma provokasyonu için aldığı izni iptal etti.

Google Haberlere Abone ol
Norveç provokasyona verdiği izni iptal etti

Avrupa ülkeleri İsveç, Danimarka ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine devlet tarafından resmi izin verilmesi ve eylemciye özel koruma verilmesi tepkilere neden olmuştu. Benzer bir provokasyona ev sahibi olmaya hazırlanan Norveç'ten ise farklı yaklaşım geldi. Norveç, eylem için verilen izni iptal etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavoşoğlu, Norveç'in yarın yapıması planlanan Kuran yakma eylemine verdiği izni iptal ettiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu "Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Norveç Büyükelçisi'nin bakanlığa çağırıldığı belirtilmiş ve "Büyükelçi’ye, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımını en güçlü şekilde kınadığımız ve bu tutumun kabul edilemez olduğu iletilerek, bu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır" denilmişti.

Yorumlar