Normalleşmede ikinci aşama yarın başlıyor

Koronavirüs ile mücadeleye karşı alınan önlemlerde normalleşme aşamalarının ikincisi yarın itibariyle başlıyor. Yarın 4 günlük sokağa çıkma yasağı sona eriyor. Öte yandan Cuma günü camilerde namaz kılınmaya başlanacak. Pazar günü ise terhis işlemleri başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Normalleşmede ikinci aşama yarın başlıyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler yavaş yavaş gevşetiliyor. Buna göre belirlenen normalleşme adımlarının ikincisi yarın atılıyor. Yarından itibaren dört günlük sokağa çıkma yasağı sona eriyor. Cuma günü ise camilerde gündüz vakitlerinde cemaatle namaza izin çıkıyor. Sonrasında ise pazar günü terhis işlemleri yürürlüğe giriyor.

27 Mayıs ikinci normalleşme takvimi başlıyor. Öte yandan ülke genelinde 4 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağı da sona erecek.

CELP VE TERHİS İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temini 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden başlayacak.

Belediye kredi ve İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs’ta yeniden açılacak.

NORMAL HASTANELER HİZMETE BAŞLIYOR

Salgın hastaneleri sayıları 1 Haziran’dan itibaren azaltılarak bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacak.

29 Mayıs'tan itibaren camilerde cuma namazı kılınabilecek.

SINAVLAR HAZİRANDA

YKS 27-28 Haziran’da, LGS 20 Haziran’da, askeri öğrenci sınavı 14 Haziran’da yapılacak.

Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönebilecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, uzlaştırmacı görevlendirmesi, icra iflas takipleri durdurulması 15 Haziran’da sona erecek.

İLK AŞAMA 11 MAYIS'TA BAŞLAMIŞTI

Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartı ile berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçmişti.

 

Yorumlar