Nijerya'da Boko Haram saldırıları

- Borno eyaletinde saldırılardan kaçan 4 bin kişi evsiz kaldı

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da Boko Haram saldırıları

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram'ın saldırılarından kaçan 4 bin kişinin evsiz kaldığı bildirildi.

Norveç Mülteci Konseyi Nijerya Direktörü Cheick Ba, yaptığı açıklamada, ülkenin Borno eyaletine bağlı Dikwa bölgesinde Boko Haram örgütünün saldırılarından kaçan 4 bin kişinin evsiz olduğunu belirtti.

Mağdurların açık bir yerde kaldıkları için çeşitli hastalıklarla karşı karşıya olduğunun altını çizen Ba, "Çocukları dışarıda üstleri hiçbir şeyle örtülmeden uyuyor. Şu anda bölgede sık sık yağmur yağdığı için çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalıyorlar." ifadesini kullandı.

Ba, Nijerya'da yerinden edilmiş kişilerin kaldığı kamplarda kapasitenin üzerine çıkıldığını, Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerindeki kamplarda 1,7 milyon kişinin kaldığını kaydetti.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemleri sonucu 20 bine yakın kişi öldü.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenledi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarda en az 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar