Niğde'de belediye başkanının öldürülmesine ilişkin dava

- Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül'ü tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Niğde'de belediye başkanının öldürülmesine ilişkin dava

NİĞDE (AA) - Niğde'nin Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül'ü tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Niğde 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Serkan T. ile taraf avukatları katıldı.

Maktul Şengül'ün kendisine iş vaadinde bulunduğunu ama yerine getirmediğini iddia eden sanık Serkan T, olay günü kendisiyle görüşmek için belediyeye gittiğini anlattı.

Sanık Serkan T, "Başkana sigortamı yaptırıp yaptırmayacağını sordum. Bunun üzerine Şengül bana hakaret etti ve kolundan tutup koridora çıktık. Konuşarak aşağı indik." dedi.

Serkan T, Şengül'e kapının dışından 2-3 el ateş açtığını, yanına giderek 2-3 el daha ateş edip olay yerinden hızla uzaklaştığını, daha sonra jandarmayı arayarak tabancasıyla teslim olduğunu belirtti.

Tanık olarak dinlenen Belediye Meclis Üyesi Yusuf S. de olay günü başkanın makam odasında otururken Serkan T'nin içeri girdiğini ve "Sigortamı başlat, kötü şeyler olacak, köylünün maskarası oldum." dediğini söyledi.

Yusuf S, Şengül'ün ayağa kalkarak Serkan T'ye, "Aklındakini yap." diyerek sinirlendiğini ve bunun üzerine başkana oturmasını, sanığa da dışarı çıkmasını söylediğini iddia etti.

İkisinin odadan ayrıldığını anlatan Yusuf S, kendilerinin de birkaç dakika sonra koridora çıktığını, 2-3 el silah sesi duyulmasının ardından Şengül'ün vurulduğunu gördüğü, Serkan T'nin geri gelerek 2-3 el daha ateş edip kaçtığı beyanında bulundu.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların da dinlenmesinin ardından eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül, belediye binasının girişinde 8 Mayıs'ta ruhsatsız tabancayla vurularak yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Polisi arayarak tabancasıyla teslim olan Serkan T. tutuklanmış, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla iddianame hazırlanmıştı.

Yorumlar