New York valisi: Olay bir terör saldırısı

New York'ta bu sabah meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğu açıklandı; ancak hangi örgütün yaptığı bilinmiyor

Google Haberlere Abone ol
New York valisi: Olay bir terör saldırısı
New York Valisi Andrew Cuomo, en az 29 kişinin yaralandığı patlamanın "bir terör eylemi olduğunu ancak herhangi bir uluslararası terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını" söyledi.

Cuomo, "New York'ta bir bombanın patlaması açıkça terör eylemidir ama uluslararası terörle bağlantılı değil. Bir başka deyişle, IŞİD bağlantısı bulmadık. Ama genel olarak bir bomba patlaması terörist eylemdir. Bunu da bu şekilde değerlendireceğiz ve takip edeceğiz" diye konuştu.
Vali, sorumluların bulunması için yetkililerin çalıştığını belirtip "Bu bombaları kim yerleştirdiyse bulup adalete teslim edeceğiz" dedi.

New York'ta, toplu taşım noktalarına da 1000 takviye güvenlik görevlisi konuşlandırıldı.
New York'un Chelsea semtinde meydana gelen patlamada en az 29 kişi yaralandı.

Patlamaya yakın başka bir bölgede de düdüklü tencereyle hazırlanan bir düzenek bulundu. Kablolara ve cep telefonuna bağlı düzenek güvenli bir şekilde kaldırıldı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ve Emniyet Müdürü James O'Neill, New York Emniyet Müdürlüğü binasında düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Siyasi bir eylem miydi henüz bilmiyoruz." diyen Blasio, halktan soruşturmayı yürüten yetkililer gibi "dikkatli" olmalarını ve şüpheli herhangi bir durumu yetkililere bildirmelerini istedi.

Olayın şiddet içeren "planlı bir suç eylemi" olduğunu ancak tam olarak ne olduğunun ortaya çıkarılması için FBI ile çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Blasio, New Yorklulara bir kaç gün daha "tetikte kalmaları" çağrısında bulundu.

New York Emniyet Müdürü James O'Neill de şu ana kadar hiçbir birey veya grubun olayın sorumluğunu üstlenmediğini ve soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Olay yerine ziyarette bulunan New York Valisi Andrew Cuomo da soruşturmayı yürüten müfettişlerin şimdiye kadar olayın uluslararası terör gruplarıyla herhangi bir bağlantısı olduğuna dair kanıt bulmadığını ve kente yönelik başka önemli bir tehditin olmadığını bildirmişti.

Öte yandan New York Polis Teşkilatından (NYPD) yapılan açıklamada, olayda ikinci bir düdüklü tencere benzeri bir düzenek bulunduğu ve güvenli şekilde ortadan kaldırıldığı belirtildi.

Patlayıcının Boston Maratonu saldırısında kullanılan düzeneğe benzediği ifade edildi.

Yorumlar