Nevşin Mengü'ye hayatının şokunu yaşatmıştı

Ekonomist Atilla Yeşilada'nın 2 yıl önce Nevşin Mengü'ye gerçekleri anlattığı programda Mengü hayatının şokunu yaşamıştı. Video şu sıralar sosyal medyada yeniden gündemde.

Nevşin Mengü'nün 2018 yılında programına konuk ettiğe Ekonomist Atilla Yeşilada, gerçekleri söyleyince Mengü hayatının şokunu yaşamıştı. Video şu sıralar yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada tekrar hızla yayılan videoda Yeşilada'nın tavrı takdir ediliyor. 

Ekonominin değerlendirildiği 7 Ağustos 2018 tarihli programda; Nevşin Mengü, Atilla Yeşilada'ya Türkiye'nin Venezuela'ya benzeme ihtimalini sordu.

Ekonomist Yeşilada'nın verdiği cevap, Nevşin Mengü'nün beklediği gibi olmadı.

Atilla Yeşilada, "Kusura bakmayın ama ben bazı karşılaştırmaları çok yanlış buluyorum." dedi. Bunun üzerine araya giren Mengü, "Tek lider, tek lider" dedi.

Ekonomist Yeşilada, şöyle devam etti: "Her lider tek lider değildir. Erdoğan'ı eleştiririm ama biraz da adil olalım. Orada petrole rağmen fakirleşme var. Biz ne söylersek söyleyelim; AKP, Türkiye'yi fakirleştirecek bir hareket yaptı diyemem. Ben bir ekonomist olarak, eleştiririm ama rakamlar ortadadır. AKP döneminde Türkiye daralmadı. Bu karşılaştırma adil değil."

ATİLLA YEŞİLADA KİMDİR?

Atilla Yeşilada, 1961 yılında Bahariye, İstanbul'da doğmuştur. 1980 yılında ST George Avusturya lisesi mezunudur. Yeşilada, 1978 yılında AFS bursuyla ABD, Wisconsin Eyaletinde bir yıl lise öğrenimine devam etti.

Atilla Yeşilada, Ekonomi ve İşletme dalında eğitimini ABD'nin Illinois Eyaletinde Eastern Illinois Üniversitesinde tamamladı.

1989 yılında bir yıl The Jerome Levy Institute'da araştıra uzmanı olarak görev yapmıştır. Eş zamanlı olarak çeşitli Amerikan Üniversitelerinde ekonomi ve finans dersleri verdi.

Atilla Yeşilada, 1990 yılında Türkiye'ye dönerek 2011 yılına kadara Global Menkul Değerler, Eczacıbaşı Menkul Değerler ve Ege yatırımı olmak üzere çeşitli kurumlarda genel müdür olarak çalışmıştır.

Hormonlu Büyüme Yılları ve Muhalif Bir Ekonomistin Güncesi adlı iki kitabı olan Atilla Yeşilada, yıllardır çeşitli internet sitelerinde de yazılar yazmaktadır.