Nevşehir’de Arakan’da yaşanan zulüm protesto edildi

İHH Nevşehir temsilciliği tarafından Arakan’da Müslümanlara karşı yapılan zulüm protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir’de Arakan’da yaşanan zulüm protesto edildi

İHH Nevşehir temsilciliği tarafından Arakan’da Müslümanlara karşı yapılan zulüm protesto edildi.

İHH Nevşehir temsilciliği tarafından Gülbahçe parkında düzenlenen eyleme AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Rauf Yanar ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tekbir sloganları ile başlayan basın açıklamasında konuşan İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, "Konu Müslüman olunca tüm dünya sağır ve dilsiz oluyor" dedi. Öncel, “Suriye’de her türlü küffar ve uşakları Arakan’da putperestler, Hristiyanı, Yahusidisi, Putperesti, Ateşperesti, şeytanın çeşit çeşit hizmetkarları bugün İslam ülkelerinde kan döküyor. Müslümanları zalimce katlediyor, ateşlerde yakıyor, evlerini bombalarla başlarına yıkıyor. Kardeşlerimizin, acı, feryat ve figanları semayı titretiyor. Yakarışları melekleri ağlatıyor, kardeşlerimiz lime lime ediliyor. Bedir’de 313 kişiyle binlerce müşrike galip gelen ümmet, bugün 2 milyardan fazla nüfusa sahip olmasına rağmen müşriklerin, çizmesi altında inliyor. O halde dönüp bakmalıyız kendimize ve uyanmalıyız derin gaflet uykusunda ve Allah tarafından öz kardeşlerimiz ilan edilen gönlü, bedeni, ruhu yaralı mazlumlara koşmalıyız. Arakan’da, zaman zaman kuduran Budistler tüm dünyanın gözü önünde kardeşlerimizi eşi görülmemiş katliama tabii tutuyor. Ama İnsan Hakları Örgütleri, konu Müslüman katliamı olunca kör, sağır ve dilsiz oluyor” dedi.

AK Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider de konuşmasında, "biz Müslümanlar kontağı kapatırsak tüm dünya kontağı kapatır" dedi. Gizligider, “Tüm dünyada olduğu gibi o bölgede Müslümanların imtihanı aslında topraklarının zenginliklerinden kaynaklanıyor. Bunlar açık açık söyleniyor. Özellikle Türkiye’nin ve birkaç İslam ülkesinin harekete geçmesiyle o günlerde zulüm biraz dinmiştir. Ama ne yazık ki İslam İşbirliği hareketini bir türl ü istediğimiz gibi harekete geçiremedik. Yani meselemiz şu. Meselemi kendimiz. Biz dünyanın bütün cevherlerinin, madenlerinin üzerindeyiz. Biz kontağı kapatsak dünya kontağı kapatır” diye konuştu.

AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz ise tüm dünyada barışı en kısa zamanda tıpkı Osmanlı gibi Türkiye’nin sağlayacağını söyledi. Açıkgöz, “İHH olmak üzere bir çok derneklerimiz dünyanın bir çok bölgesinde ki o masum gözyaşı döken Müslümanlara yardım ediyor. Biz yeter ki Müslüman kardeş olduğumuz bilincini taşıyalım. Kuran’dan ve sünnetten ayrılmayalım. Bugün Müslümanların başına gelen en büyük zulüm Kuran’dan ve sünnetten ayrıldığı için başına birçok şey geliyor. Allah’ın izniyle yine o eski Osmanlı günlerimize döneceğiz. O Osmanlı döneminde ki barışı, Arakan’da ki Bosna’daki barışı yüne biz Türkiye sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Gülbahçe önündeki eylem duaların okunması ile sona erdi.

Yorumlar