Netflix'te IMDb puanı en yüksek 10 film

IMDb puanına göre en iyi 10 Netflix filmini sizler için listeledik. Filmlerin tamamına yakını gelmiş geçmiş en filmler arasında yer alıyor.

Netflix'te IMDb puanı en yüksek 10 film - Sayfa 1

Esaretin Bedeli | IMDb puanı 9,3

Ünlü yazar Stephen King'in Different Seasons isimli kitabındaki bir öyküden beyaz perdeye uyarlanan film, Andy ve Red adındaki iki mahkumun zorlu hapishane günlerini anlatıyor. Kariyerinin zirvesindeki başarılı bankacı Andy Dufresne’ın karısını ve karısının erkek arkadaşını öldürmekle suçlanır ve müebbet hapis cezasına çarptırılır. Andy’nin gönderildiği Shawsank Hapishanesi ise her türlü pisliğin döndüğü korkunç bir yerdir. Fakat tüm bunlara rağmen Andy yaşama olan bağlılığını ve gelecek iyi günlere olan inancını asla yitirmez.
Bir diğer mahkum olan Red, her ne kadar Andy'i hayalperest bulsa da onun iyi kalbine güvenir ve onu yalnız bırakmaz. Yaşamları ortak bir çizgide ilerlemeye başlar. Red'in dışarıdaki dünya ile bağlantıları vardır. Red istediği taktirde istediği birçok şeyi dışarıdan getirtebilecek bir adamdır. Andy ondan bir gün bir çekiç ister. O saniyeden sonra film şaşırtıcı şekilde yön değiştirir ve hikaye bambaşka bir hale gelir. Film aynı zamanda Netflix filmleri arasındaki en yüksek IMDb puanına sahip film olma özelliğini taşıyor.
Tür: Dram, Hapishane
Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Netflix'te IMDb puanı en yüksek 10 film - Sayfa 2

Baba | IMDb puanı 9,2

The Godfather hem eleştirmenlerden, hem yönetmenlerden hem de seyircilerden tam not alan dünya sinemasının çok nadir yapımlarından biridir. Üçlemenin ilk filmi olan Baba ise aynı zamanda serinin en beğenilen yapımı olmuştur. Film, 1940’lı yılların Amerikası'nda İtalyan bir mafya olarak yaşamı sürdüren ailenin hikayesini anlatıyor. Bir suikast girişimi sonucu Don Corleone artık işleri yönetmekten zorlanacağını düşünmeye başlar. Bunun üzerine ailenin başında olma görevini ve işleri Sonny ve erkak kardeşi Michael devralır.
Tom Hagen’in de desteğiyle diğer mafya ailelerine adeta savaş açan Corleone ailesi, yeni nesil yöntemler geliştirmeye başlar. Hikaye giderek tuhaf ve destansı bir hal almaya başlar. Başarılı yazar Mario Puzo’nun kaleme aldığı Puzo kitabından uyarlanan film, vizyona girdiği yıl tam 3 Oscar ödülü kazanmıştır. Bazı araştırmalar Godfather'ın ülkemiz en çok izlenen film olduğunu söylemektedir.
Tür: Suç, Dram
Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan

Netflix'te IMDb puanı en yüksek 10 film - Sayfa 3

Baba 2 | IMDb puanı 9,0

Godfather serisinin ilk filminin üzerinden tam 2 yıl geçtikten sonra Hollywood’un o yıllardaki yükselen yıldızı Al Pacino ikinci filmde 1974 yılında seyirci ile buluşuyor. Al Pacino, ilk filmdeki perfonmasıyla sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Marlon Brando’nun boşluğunu en iyi şekilde dolduruyor.
İkinci filmde 1950'li yılların sonlarındayız. Michael Corleone ailenin yeni babası olmuştur ve aileyi korumak için büyük çaba gösterir. Film bu süreci ve Michael'ın bulunduğu mevkinin gücüne alışmasını anlatıyor. Diğer taraftan Michael'ın babası olan Vito’nun gençlik yıllarında başından geçen olaylara tanıklık ediyoruz. Michael bu büyük düzeni sürdürmeye ve kıvrak zekası ile zorlukları aşmaya çalışır. Ama babasının hikayesi onunkinden çok daha farklıdır. Robert De Niro filmde sadece 45 dakika rol almıştır ve Vito Corleone'ye hayat vererek buradaki performansıyla Oscar almıştır.
Tür: Suç, Dram
Oyuncular: Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall

Netflix'te IMDb puanı en yüksek 10 film - Sayfa 4

Kara Şövalye | IMDb puanı 9,0

Yönetmenliğini Christoper Nolan’ın yaptığı The Dark Knight, Milyon 338 Bin 166 kişilik bir IMDb oylaması ile 9,0 değerini yakalıyor ve en iyi yapımlar arasında yer almayı başarıyor. Aksiyon, suç, dram türlerinde başı çeken filmlerden biri olan The Dark Knight izlemeye başladığı anda seyirciyi yakalamayı başarıyor. Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman şehri sarmış suç örgütlerini temizlemeye başlar.
Fakat kendisine yardım etmeye çalışan sahte Batman’ler işleri biraz karıştırıyor. Bu Batman’i yaptığı işe dair kendisini sorgulamasına neden oluyor. İlham vermek isterken onları suça çekmek onu düşündürüyor. Aynı zamanda bir joker filmi olan The Dark Knight kesinlikle izlenmesi gereken filmler kategorisinde başı çekiyor. Bu yapım aynı zamanda Batman filmleri arasındaki en yüksek IMDb puanına sahip film olarak öne çıkıyor.
Tür: Aksiyon, Suç, Drama
Oyuncular: Christian Bale, Health Ledger, Aaron Eckhart