Netflix'den 'Osmanlı Yükseliyor' dizisi

Netflix yepyeni bir dizi ile geliyor. Tüm dünyada gösterime girecek olan yeni dizi ile Osmanlı'nın Hayatı tüm dünyaya anlatılacak.

Google Haberlere Abone ol
Netflix'den 'Osmanlı Yükseliyor' dizisi

Netflix, 6 bölümlük bir Osmanlı dizisi çekiyor. Tüm dünyada gösterime girecek olan dizi Fatih Sultan Mehmet'in hayatını anlatacak. Osmanlı Yükseliyor (Ottomon Risin) adlı dizinin ana konusu İstanbul'un fethi olacak.

Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures'ın kurucu ortaklarından Emre Şahin, Netflix için hazırladıkları Ottoman Rising dizisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Şahin, Netflix'in dünyada en çok tanınan imparatorlukları öğrenmek için bir araştırma yaptırdığını ve bu araştırmada Osmanlı ve Roma imparatorlukları başı çekince Osmanlı ile ilgili bir dizi çekmek için kendileri ile iletişime geçtiğini söyledi.

Şahin, Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alacak dizide ana hikayenin İstanbul'un fethi olacağını, fakat hikayenin oradan farklı yerlere açılacağını belirledi.

Ottomon Rising İngilizce yayınlanacak

Dizinin dilinin İngilizce olacağını açıklayan Şahin, Ottoman Rising'in Çin'de gösterilmesi için de önemli bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Milliyet'in haberine göre Şahin, yönetmenliğini de üstleneceği diziyi daha genç, dinamik ve uluslararası bir görsel dilde yapacaklarını söylerken, dizide uluslararası bir oyuncu kadrosu olacağını ifade etti.

Diziyi "Bizden ama her anlamıyla da uluslararası bir proje gibi" diye nitelendiren Şahin, Ottoman Rising'in senaryosunu Karga Seven Pictures'taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake ile birlikte kaleme aldıklarını söyledi.

Yorumlar