Netflix en iyi tarihi diziler

Tarihi diziler geçmiş zaman hakkında fikir sahibi olabilmek için izlenmesi gereken en iyi yoldur. Tarihi filmler ve diziler izlemek, hem eğlenceli zaman geçirmek hem de bilgi edinmenin en keyifli yoludur. Son zamanların en popüler platformlarından biri olan Netflix'te yer alan en iyi tarihi diziler:

Netflix en iyi tarihi diziler - Sayfa 1

10- Vikings (IMDb: 8.6)

 Bir çok kişinin en severek izlediği tarihi film ve dizilerden biri Vikinglerdir. Vikingler bir çok mitoloji ve efsaneyi içinde barındıran en iyi tarih temalı dizidir. 

Netflix'te yer alan Vikingler dizisinde Ragnar’ın hikayelerine ve çiftçilikten kral olmaya giden yoldaki maceralarına tanık olacaksınız.

Netflix en iyi tarihi diziler - Sayfa 2

9- Norsemen (IMDb: 7.8)

Norseman yine bir Viking dizisi ancak bir farkı var o da diğerlerinin aksine Vikinglerin korkunç yanlarını değil tüm yönlerini ele alması.

Netflix en iyi tarihi diziler - Sayfa 3

8- Versailles (IMDb: 7.9)

Dizi 16. Yüzyılın ikinci yarısında geçiyor. Kral 14. Lous'in nasıl bir hükümdar olduğuna dair pek çok bilgiye ulaşmak mümkün.

Netflix en iyi tarihi diziler - Sayfa 4

7- Cable Girls (IMDb: 7.7)

Tarihi dizi 1929 larda yaşanan ekonomik krizler başlamadan hemen öncesine dair. Tarih ve feminizm bir arada ele alınmış. Dört kadın ve aralarındaki kardeşlik duygusu diziye tarihiliğin yanında duygusallık da katmış.