Netanyahu'dan seçmenlerine Mekke vaadi

İsrail Başbakanı Netanyahu, tekrar seçilmesi halinde Tel Aviv'den Mekke'ye direkt uçuşlar başlatacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu'dan seçmenlerine Mekke vaadi

İsrail'in Ortadoğu'daki islam ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirme süreci Netanyahu için seçim propagandasına dönüştü. İsrail Başbakanı Netanyahu, 23 Mart'ta gerçekleşecek genel seçimler öncesinde dikkat çeken bir vaatte bulundu: Yeniden seçilirsem Tel Aviv'den Mekke'ye doğrudan uçuşları hayata geçireceğim.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 23 Mart'ta yeniden seçilmesi halinde Tel Aviv'den Mekke'ye uçak seferleri başlatacağını duyurdu. 

Netanyahu İsrail'in Kanal 13 televizyonuna verdiği demeçte, Filistinlilere yönelik seçim vaadinde bulunarak "Yeniden seçilirsem Tel Aviv'den Mekke'ye doğrudan uçuşları hayata geçireceğim" ifadesini kullandı. 

Netanyahu, bu açıklamasıyla yeniden başbakan olması durumunda İsrail ile Suudi Arabistan'ın ilişkilerini normalleştirileceği imasında da bulunmuş oldu. 

Ynet televizyonuna 16 Mart'ta yaptığı açıklamada Netanyahu, İsrail'in 4 ülkeyle daha ilişkileri normalleştireceğini belirtmişti. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner, 15 Mart'ta The Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan makalesinde, Suudi Arabistan, Katar, Umman ve Moritanya'nın İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varmaya yakın olduğunu yazmıştı. 

Yorumlar

bu ne bende Mekkeyi alacak sandım.ne vaatmiş.