Nemrut nasıl öldü?

Nemrut nasıl öldü? Tarih boyunca merak edilen sorulardan biri de Nemrut nasıl öldü, olmuştur. İşte Nemrut'un nasıl öldüğü ile ilgili bilgiler

Google Haberlere Abone ol
Nemrut nasıl öldü?

Nemrut nasıl öldü? Nemrud, Keldani hükümdarlarına verilen genel bir addır. İlk Nemrud Hz. Nuh (a.s)'nin oğlu Ham'ın soyundan geldiği söylenmektedir. İlk Nemrud, Babil şehrini inşaa etmiştir. Nemrudlar, putlara ve yıldızlara tapınırlardı. Dünyada bazı yerlere hükümdar olan ilk tac giyen Nemrud ise tanrılık iddiasında bulunan bir cahildi.

Puta tapmaya devam eden, aynı zamanda tanrılık iddiasında bulunan Nemrud, Allah'ın peygamberini ateşte yakmaya kalkışmıştır. Nemrud'un sonu ise vahim olmuştur. Şu sıralar en çok merak edilenlerden biri Nemrut nasıl öldü, olmuştur.

Nemrud ve kavmi Allah'ın gazabına uğramıştır. Sivrisinek istilasına uğrayan kavim, Allah'ın inayeti ile sivrisinekler tarafından helak olmuşlardır.  Gurur ve kibir yumağı Nemrud küçücük bir sivrisinek karşısında biçare kalmıştır. Burnundan içeri giren bir sivrisinek Nemrud'un beynine kadar gitti. Bu durumdan rahatsız olan Nemrud emirerlerine başına tokmakla vurmalarını emretti. Sivrisineğin rahatsızlığından kurtulmak isteyen Nemrud, başına vurulan tokmak darbeleriyle yaşamını yitirdi.

Nemrud kelime anlamı olarak, Can Yıkıcı, merhametsiz, insafsız anlamlarına gelmektedir.

Yorumlar