Erden Timur kimdir, ne iş yapar, nasıl zengin oldu, neyin sahibi, aslen nereli?

Erden Timur kimdir, ne iş yapar, nasıl zengin oldu, neyin sahibi, aslen nereli? Galatasaray'ın stadyumunun isim hakkını satın alan NEF ve Timur Şehircilik Planlama A.Ş kimin, sahibi Erden Timur kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, eşi kimdir, kiminle evlidir? İşte Erden Timur biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Erden Timur kimdir, ne iş yapar, nasıl zengin oldu

Erden Timur kimdir, ne iş yapar, nasıl zengin oldu, neyin sahibi, aslen nereli? Mesleği nedir, soruları Galatasaray taraftarı tarafından merakla soruluyor. Çünkü, Galatasaray Kulübü, Timur Şehircilik Planlama A.Ş ile 10 sezon için stat isim hakkına ilişkin sponsorluk ve reklam tanıtım sözleşmesi imzalandığını açıkladı. Açıklama sonrasında, Timur Şehircilik Planlama kimin, sahibi kimdir soruları merakla sorulmaya başlandı. 

Erden Timur en son Ali Koç ile yaşadıkları diyalog nedeniyle gündeme geldi. 

Geçtiğimiz hafta TFF'nin Riva'da bulunan merkez binasına gerçekleştirilen silah saldırıdan dolayı TFF yönetimine geçmiş olsun ziyaretleri sürüyor. Bugün de Kulüpler Birliği, bazı kulüp başkanları ile teknik adamlar ve futbolcular, geçmiş olsun dileklerini iletmek için TFF yöneticileri ile bir araya geldi.

Ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısına ise Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur'a yaptığı espri damga vurdu. Koç, Timur'la tokalaşırken "Ne para harcadın ya" diye takılırken Timur ise buna yanıt olarak "Harcamadım da öyle görünüyor" dedi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimiz ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Timur Şehircilik Planlama A.Ş arasında 5 sezonu opsiyonlu olmak üzere toplamda 10 (5+5) sezon için 725.000.000 TL + KDV değerinde stat isim hakkına ilişkin sponsorluk ve reklam tanıtım sözleşmesi imzalanmıştır.

İşbu tutarın 652.500.000 TL + KDV'si şirketimize, geri kalan 72.500.000 TL + KDV ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ödenecektir."

Timur Şehircilik Planlama A.Ş İstanbul'un Şişli ilçesinde merkezi bulunan bir şirkettir.

Şirketin sahibi ve kurucusu Erden Timur'dur.

Aynı zamanda şirketin Genel Müdürü ve CEO'sudur.

Şirketin bünyesinde ayrıca NEF Çağlayan Gayrimenkul, Bebek Turizm İnşaat A.Ş, Ventiinnova Science And Technology, Ganj Yapı İnşaat, TT Gayrimenkul, Timur Karlıtepe Gayrimenkul gibi şirketler bulunuyor.

SPONSORLUK TÖRENİNDE KONUŞMALAR

Galatasaray Kulübü, iç saha maçlarını oynadığı Seyrantepe'deki stadının isim sponsorluğu için Nef ile sözleşme imzaladı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısına Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ve Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur katıldı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, toplantıda yaptığı konuşmada, anlaşmanın sarı-kırmızılılara fayda getirmesi temennisinde bulunarak, "İkinci 5 sezonu opsiyonlu olmak üzere 10 sezon için ve sezonluk ortalaması 72 milyon 500 bin lira artı KDV olacak şekilde toplam 725 milyon liralık bir anlaşmaya imza atıyoruz. Bu anlaşma ve yeni yaptığımız forma sponsorluğu anlaşmasıyla beraber, Galatasaray tarihinin en büyük iki sponsorluk anlaşmasını hayata geçiriyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur ise onur verici bir anlaşmaya imza attıklarını belirterek, "Burası evimiz. Evimize Nef ismini koymak tabii ki anlatılamaz bir şey. Bunu söylemek isterim. Tabii bir taraftan da ben Nef Yönetim Kurulu Başkanı'yım hem de saklayamam, Galatasaray taraftarıyım. Bizim açımızdan da burası Ali Sami Yen Stadyumu. Onun da her zaman bilincindeyiz. En önemli motivasyonlarımızdan biri de o isme layık olmak." şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü ile Nef arasında imzalanan sponsorluk anlaşmasına göre, Seyrantepe'deki stadın ismi, Nef Stadyumu olarak anılacak. Sponsorluktan elde edilecek 725 milyon liralık bedelin 652 milyon 500 bin lira+KDV'lik kısmının Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'ye, 72 milyon 500 bin lira+KDV'lik kısmının ise Galatasaray Spor Kulübü Derneğine ödeneceği duyurulmuştu.

NEF İNŞAAT VE TİMUR ŞEHİRCİLİK PLANLAMA SAHİBİ ERDEN TİMUR KİMDİR?

Galatasaray ile sponsorluk anlaşması imzalayan Timur Şehircilik Planlama şirketinin sahibi Erden Timur kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Erden Timur 16 Kasım 1982 tarihinde Mersin'de doğdu.

2000 yılında Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun oldu.

Timur Şehircilik Planlama kimin, sahibi Erden Timur kimdir?
Timur Şehircilik Planlama kimin, sahibi Erden Timur kimdir?

 

2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak avukatlık diplomasını aldı.

Ardından London School of Economics’te ekonomi yüksek lisansına başladı ancak babasının rahatsızlanması nedeniyle eğitimini yarım bırakarak üçüncü ayda Türkiye’ye döndü.

Döndükten sonra aile şirketlerine ait bir arsada yarım kalan bir projeyi tamamlamak için inşaat sektörüne girdi.

2010 yılında Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. çatısı altında Nef markasını kurdu ve başta İstanbul olmak üzere Bodrum, Londra gibi şehirlerde markalı konut projeleri geliştirmeye başladı.

Timur Şehircilik Planlama kimin, sahibi Erden Timur kimdir?
Erden Timur, daha önce de bir başka şirketi olan NEF ile Galatasaray'a sponsor olmuştu.

 

Projelerinde patenti kendisine ait olan foldhome konseptini uyguladı.

Forbes 2020 verilerine göre 400 milyon dolar servetiyle Türkiye’nin en zengin 100'üncü insanıdır.

ERDEN TİMUR'UN EŞİ KİMDİR?

Erden Timur kiminle evli, eşi kim sorusu da cevabı en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Üniversiteden sınıf arkadaşı Emine Timur ile evli olan Erden Timur, Ala Bade adında bir kız ve Yusuf Kenan adında bir erkek çocuk babasıdır.

 Emine Timur ile evli olan Erden Timur, Ala Bade adında bir kız ve Yusuf Kenan adında bir erkek çocuk babasıdır.

 

Aynı zamanda Galatasaray taraftarı olan Timur, Emre Akbaba ve Radamel Falcao transferlerinde kulübe maddi destek sağlamıştır.


 

 

Yorumlar

Alp Koralp Erden Timur Forbes 2020 verilerine göre 400 milyon dolar servetiyle Türkiye’nin en zengin 100'üncü insanı olarak Sene bazında ödediği GELİR VERGİSİ VE TOPLAMI NE KADARDIR önemli nokta da budur. Ağustos 31, 2022 Çarşamba