NASA sergisi giriş bilet fiyatları ne kadar, NASA sergisi İstanbul'a nerede, ne zaman başlıyor?

4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen NASA Space Adventure Sergisi’nde uzaydan gelen özel parçalar ve oradaki yaşamı deneyimlemeyi sağlayan onlarca üst düzey teknolojiye sahip uzay enstrümanı yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
NASA sergisi İstanbul'da açıldı

NASA sergisi giriş bilet fiyatları ne kadar, NASA sergisi İstanbul'a nerede, ne zaman başlıyor? Yeni nesil uzay sergisi NASA Space Adventure, 22 Kasım'dan itibaren Metropol İstanbul'da ziyarete açılacak. 

Hupalupa EXPO açıklamasına göre, Hupalupa EXPO tarafından Metropol İstanbul içinde 2 bin 300 metrekare büyüklüğünde alana kurulan sergi, 22 Kasım’dan itibaren uzaya tanıklık etmeye davet ediyor. Biletleri, Biletix ve Mobilet'ten çevrim içi ya da Metropol İstanbul AVM, NASA Uzay Sergi Girişi’nde yer alan bilet gişelerinden temin edilebilen sergide, NASA uzay görevlerine tanıklık etmiş gerçek boyuttaki eserlerin de içinde bulunduğu 200'ün üzerinde eser yer alıyor.

Uzay çalışmalarına yön veren Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) 50 yılı aşkın uzay çalışmalarını ve deneyimlerini yansıttığı NASA Space Adventure Sergisi, bünyesinde yer alan gerçek boyutlu ve tarihi öneme sahip koleksiyon eserleri, interaktif teknolojilerle zenginleştirilmiş VR alanları ile uzayı deneyimleme imkanı sunarken ziyaretçilerini, evrenin gizemine ışık tutan bir yolculuğa çıkarıyor.

4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen NASA Space Adventure Sergisi’nde uzaydan gelen özel parçalar ve oradaki yaşamı deneyimlemeyi sağlayan onlarca üst düzey teknolojiye sahip uzay enstrümanı yer alıyor. Ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek Ay taşının da bulunduğu sergide, uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, Saturn V roketinin 10 metre uzunluğundaki modeli, uzaya giden astronotlar tarafından bizzat giyilen kıyafetler, astronot menüleri ve görevlerde kullanılan ekipmanlar ile Apollo kapsülü, Sputnik 1 uydusunun ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) modelleri en çok ilgi çeken parçalar arasında yer alıyor.

Sergide, Elon Musk’ın sahibi olduğu Space X tarafından geliştirilen Starship’in prototip modeli de bulunuyor. Space X, eylül ayında Dragon kapsülüyle ilk ticari uzay yolculuğunu yapmıştı. Rehberli turlar ile VR ve simülasyon teknolojileriyle ziyaretçilerin uzay maceralarına interaktif şekilde dahil olmasına imkan sağlayan NASA Space Adventure, atölye çalışmalarıyla da her yaştan meraklısına heyecan ve eğlence dolu bir uzay deneyimi vadediyor.

NASA Space Adventure Sergisi, Yapı Kredi, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, Roketsan, Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboatuvarı (USTLL), CarrefourSA, Digiturk, Minika ve Asimetrik tarafından destekleniyor.

SERGİNİN DETAYLARI

- Sergi Covid-19 tedbirlerine uygun olarak gezilebilmektedir. Maske ile giriş zorunludur.

- 0-5 yaş grubu çocuklar için bu etkinlik ücretsiz olup, bu yaş grubu çocuklar için sergi ziyareti yalnızca ebeveyn kontrolünde gerçekleştirilebilir.

- Öğrenci bileti satın alan ziyaretçilerin, alan girişinde öğrenci kimliklerini, sergi alanındaki görevlilere ibraz etmeleri gerekmektedir.

- Sergi alanı iki kısımdan oluşmaktadır: Tarihsel NASA sergisi alanı ve deneyimsel simülasyon alanı.  Biletix biletleriniz ana giriş ve tarihsel NASA sergisine giriş hakkı vermektedir.

- Simülasyon alanlarını kullanmak isteyen ziyaretçiler alan içindeki yönlendirmelerle simülasyon cihazlarını kullanabilirler. Simülasyon kullanımları ekstra ücrete tabidir.

- Alınan gün ve seanslarda kullanılmayan biletler başka bir gün veya seansta kullanılamaz, iade ve değişim yapılamaz. - “Esnek Saatli Giriş” bileti ile seçtiğiniz tarihte olan seanslardan herhangi biri için istediğiniz zaman alana gelip girebilirsiniz, ancak seans başladıysa, o seansta rehberin en son kaldığı yerden devam edebilir, daha sonra alanı tekil gezebilirsiniz.

- Sergi alanlarında yiyecek-içecek tüketmek yasaktır.

- Seanslarına geç kalan ziyaretçilerimiz, alana giriş yapabilir ancak rehberin anlatımda en son kaldığı yerden itibaren rehberlik hizmeti alabilir.

- Sergi alanında yer alan ekipman veya tarihsel olaylar ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen ziyaretçilerimiz alanda bulunan QR kodlarını telefonlarına okutarak, kendi yanlarında getirecekleri kulaklıkları aracılığıyla eser hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirler. (Kulaklıkları yanında olmayan ziyaretçilerimiz sergi gişelerinden kulaklık satın alabilirler, Covid19 önlemleri kapsamında ortak kulaklık kullanımı yapılmayacaktır)

- Sergi ile ilgili detaylı bilgi için: 0850 255 55 88 / [email protected] / nasasergisi.com 

- HUPALUPA EXPO’nun programda değişiklik yapma hakkı saklıdır.

NASA SERGİSİ BİLET FİYATLARI 

NASA Uzay sergisi bilet fiyatları ise şöyle: 

Esnek Saatli Giriş: 120.00 TL

Aile Paketi 1 (1 Yetişkin +1 Çocuk): 150.00 TL

Aile Paketi 2 (1 Yetişkin +2 Çocuk): 200.00 TL

Aile Paketi 3 (1 Yetişkin +3 Çocuk): 245.00 TL

Genel Giriş - Tam 90.00 TL Çocuk-Öğrenci 75.00 TL


 

Yorumlar