NASA küresel ısınma sonucu ortaya çıkan korkunç tabloyu paylaştı

NASA küresel ısınma nedeniyle ortaya çıkan korkunç kuraklık karelerini yayınladı.

NASA küresel ısınma sonucu ortaya çıkan korkunç tabloyu paylaştı - Sayfa 1

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gezegenimizi ve insanlığın geleceğini tehdit eden iklim değişikliği ve insan faaliyetlerinden kaynaklanan kentleşme, yangın, buzul erimesi, sel ve habitat yıkımı gibi olaylarının dünyayı nasıl değiştirdiğini çarpıcı biçimde gösteren bir fotoğraf koleksiyonu yayınladı.

NASA küresel ısınma sonucu ortaya çıkan korkunç tabloyu paylaştı - Sayfa 2

500 fotoğraflık seçki, yeni tip koronavirüs pandemisinin Wuhan’daki trafik yoğunluğunu nasıl azalttığından Sibirya’daki buzul örtüsünün erimesine, Amazon ormanlarındaki yangınlardan Arktik buzulunun küçülmesine kadar bir dizi olayı en çıplak haliyle ortaya koyuyor.

NASA küresel ısınma sonucu ortaya çıkan korkunç tabloyu paylaştı - Sayfa 3

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, KENTLEŞME, SEL, ORMAN YANGINI...
Uzaydan çekilen ve 'Images of Change” (Değişimin Görüntüleri) olarak adlandırılan bir dizi fotoğraf, iklim değişikliği, kentleşme, sel ve yangınların dünyanın farklı bölgelerindeki etkisini gösteriyor.

NASA küresel ısınma sonucu ortaya çıkan korkunç tabloyu paylaştı - Sayfa 4

Fotoğraflar, Yeni Zelanda'da buzulların küçülmesinden Sahra Çölü'nde kar yağışına, Kanada ve Sibirya’da eriyen buz dağlarından Amazon’daki yargınlara kadar geri dönülemeyecek kayıplara neden olan olayların tamamını bütünsel bir bakış açısıyla ele alıyor.