NASA 10 kentilyon dolar değerindeki asteroidi araştırmaya başladı

NASA, Mars ile Jüpitera rasında olduğu belirlenen devasa asteroidi araştırmaya başladı. Asteroidin 10 kentilyon dolar değerinde olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
10 kentilyon dolar değerinde asteroid

NASA, Mars ve Jüpiter arasında bulunan ‘Asteroid 16 Psyche’ olarak bilinen, demir ve nikelden oluştuğu düşünülen asteroidin üzerinde çalışma gerçekleştirdi. NASA’nın 2022 yılında, asteroidi daha yakından incelemek için insansız uzay aracı göndereceği ifade edildi.

NASA, Mars ve Jüpiter arasında bulunan ‘Asteroid 16 Psyche’ üzerinde çalışma gerçekleştirdi. Uzmanlar, asteroidi Hubble Teleskopu ile inceledi.

Çapı yaklaşık 225 kilometreden oluşan asteroidin, demir ve nikelden oluştuğu ifade ediliyor. Güneş Sistemi'ndeki asteroid kuşağında yer alan en büyük nesnelerden bir tanesi olarak görülen bu asteroidin değerinin ise 10 bin katrilyon dolar olduğu belirtildi.

2022 yılında asteroide insansız bir uzay aracı göndererek daha yakından inceleme yapılmasının NASA’nın planları arasında olduğu öğrenildi.

ABD ekonomisinin büyüklüğü yaklaşık 22 trilyon dolardır. Bundan 10 yıl önce dünya ekonomisi 74-75 trilyon dolardı. Bugün 84 trilyon dolara çıktığı tahmin ediliyor. Yani bulunan asteroidin dünya ekonomisinden büyüklüğü yaklaşık 2 bin kat. 

Yorumlar