Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'nin milli gururu Naim Süleymanoğlu, bugün İstanbul Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Tüm zamanların en iyi haltercisi, Türkiye'nin yetiştirdiği ender sporcularımızdan Naim Süleymanoğlu için cenaze töreni düzenlendi. Karaciğer yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi bugün defnedilecek.

Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi Fatih Camii'ne geldi. Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesini taşıyan araca motorlu zabıta ekiplerinin de eşlik ettiği görüldü. Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde “Kalbimizdesin” yazıldığı görüldü.

Cenazeye, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanısıra Konya Milletvekili eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ile çok sayıda kişi katıldı. 

Cenaze öncesinde konuşan Bakan Bak, "Bu millete çok büyük sevinçler yaşattı. Çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun acımız büyük." ifadelerini kullandı.

NAİM'İN TABUTUNU ÖPTÜ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın davetiyle ezeli rakibi Naim Süleymanoğlu'nun cenazesine katılan Yunan halterci Valerios Leonidis, Naim'in tabutunu öptü.

BAŞBAKAN YILDIRIM KONUŞTU

Cenazede konuşan Başbakan Yıldırım, "Milli haltercimiz, efsane ismi, Naim Süleymanoğlu'nu kaybettik, ahirete bu gün yolculuyoruz. Merhuma allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Naim Süleymanoğlu, bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış, bir efsane kahraman sprcumusdur birçok olimpiyat şampiyonluğu, dünya şampiyonluğu ve 46 rekor kıran bir sporcumuz. Öyleki ağırlığının 3 katı fazlasını bir seferde kaldırarak erşilemeyecek bir rekoru da gerçekleştirmiştir. Defalarca ay yıldızlı bayrağımızı minderde göndere çekmeyi başarmış ve 80 milyon milletimizin göğsünü kabartmıştır. Genç yaşta kaybettiğimiz milli haltercimiz efsane sporcumuza Naim Süleymanoğlu'na birkez daha allahtan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum." dedi.

DAVUTOĞLU DA KATILDI

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu’nun cenaze törenine katılmak için Fatih Camii’ne geldi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Davutoğlu, “Bugün sadece yakın spor tarihimizin değil toplum olarak soydaşlarımız bağlamında gönül coğrafyamızın da yakın tarihi açısından çok büyük bir kaybı yaşadık. Rahmetli Naim Süleymanoğlu tarihin kritik bir eşiğinde hem sporda sağladığı büyük başarıda hem de o kritik eşikte aldığı son derece anlamlı tavırda Türk milletinin gönlünde özel bir yere sahip olmuştur. Soğuk savaşın bittiği günlerde Bulgaristan’da soydaşlarımıza dönük zulüm sürerken o sporcu kimliğiyle, insan kimliğiyle ve Türk kimliğiyle bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir tavır sergilemiştir. Hepinizin hatırladığı gibi bizi gururlandıran bir tutumla ana vatana gelmiş ve soydaşlarımızın o gün yaşamakta olduğu haksızlıklar konusunda dünyanın aydınlatılması hususunda çok büyük vazife görmüştür. Ayrıca daha sonra 3 kez olimpiyat şampiyonu, 8 kez dünya şampiyonu ve 46 kez de dünya rekortmeni olarak dünya spor tarihine altın harflerle yazılan ve ay yıldızı bu anlamda dünyanın her yerinde büyük bir onurla dalgalandıran bir performans sergilemiştir. Dolayısıyla kaybımız çok boyutludur. Bir insanlık, insan hakları savunucusunu ve Türk milletinin kalbinde yer etmiş önemli bir şahsiyeti kaybettik. Bir spor adamını, bir büyük dünya rekortmenini kaybettik. Bütün milletimizin gönül coğrafyamızın Bulgaristan’daki soydaşlarımızın başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

BARCELONA DA NAİM'İ UNUTMADI

 İspanya'nın Barcelona Kulübü, hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı. Barcelona Kulübünün sosyal medyadaki Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Biri 1992 Barcelona olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu ve sayısız dünya rekorunun sahibi 'Cep Herkülü' halterci Naim Süleymanoğlu aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyusun." ifadelerine yer verildi. Kariyeri süresince 3 olimpiyat altın madalyası, 7 dünya şampiyonluğu ve 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan Naim Süleymanoğlu, 46 kez dünya rekoru kırdı. Yüzyılın sporcusu olarak nitelendirilen Süleymanoğlu, 1984, 1985 ve 1986 yıllarında ise dünyada "yılın haltercisi" seçildi.

Yorumlar