Mustafa Murat Ayhan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Mustafa Murat Ayhan kimdir soruları 21 yaşındaki Azra isimli genç kızın vahşice öldürüldüğünün ortaya çıkmasıyla gündeme geldi. İşte Azra'nın katilinin biyografisi veya özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Murat Ayhan kimdir?

Mustafa Murat Ayhan kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, ne ile suçlanıyor? Antalya'da 4 gün önce kaybolan Azra Gülendam Haytaoğlu'ndan bu sabah acı haber gelmişti. Acı haberin gelmesine neden olan isim ise Mustafa Murat Ayhan isimli bir esnaftı. Peki, Mustafa Murat Ayhan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir?

Mustafa Murat Ayhan, 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu'na tecavüz ederek onu vahşice öldüren kişi olduğu öğrenildi.

Mustafa Murat Ayhan, ailesiyle tartıştıktan sonra evden kaçan 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu'nu evine götürerek burada tecavüz ettiği, daha sonra da öldürüp cesedini parçalara ayırdığı ve ormanlık alanda gömdüğü öğrenildi. 

İddiaya göre Azra Gülendam Haytaoğlu, koronaya yakalandı. Hastalandığı için kendisine "Sorumsuz " diyen ablasıyla tartışan genç kız "Bir abisinde kalacağını söyleyip" evden kaçtı.

Haytaoğlu'nun iş için emlakçı Mustafa Murat Ayhan isimli bir şahsın evine gittiği anlaşıldı.

Mustafa Murat Ayhan kimdir?
Mustafa Murat Ayhan kimdir?

 

Ayhan, çapraz sorgu sonrası cinayeti itiraf ederek genç kıza tecavüz ettikten sonra boğduğunu, ardından da cansız bedenini banyoda 5 parçaya ayırarak bavula koyup ormana gömdüğü söyledi.

Mustafa Murat Ayhan, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde emlak ve gayrimenkul alım satımıyla uğraşan bir esnaftır. 

1972 doğumlu olduğu öğrenilen Ayhan'ın Azra ile ne zaman ve nasıl tanıştıkları, aralarında nasıl bir ilişki olduğu ise henüz tam olarak bilinmiyor.

Aslen Isparta doğumlu olan Mustafa Murat Ayhan, 1996 da Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Asıl mesleği mimarlık olan Ayhan 2007 de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Mustafa Murat Ayhan 1999-2005 Yılları arasında Göltaş Hazır Beton AŞ de Tesis Müdürlüğü görevinde bulundu.

2006 yılından itibaren de kendi şirketinde Antalya merkez ilçelerinde geoteknik rapor, statik proje müellifliği, taahhüt işleri yaptı.

 Ayhan, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde RE/MAX ANT olarak 01 Şubat 2020 den itibaren hizmet veriyordu. 

Mustafa Murat Ayhan kimdir? Azra'nın katili
Azra'nın katili Mustafa Murat Ayhan

 

MÜHENDİSLER ODASI ÜYELİKTEN ÇIKARACAK

Ayhan’la 4 dönem görev yapan İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Hâlâ şoktayız. Mustafa Bey son derece naif bir insan. Şu ana kadar hiçbir şekilde sinirlendiğine bile şahit olmadım. Ama yaptıkları hiçbir şekilde kabul edilemez. Üyelikten çıkarılması için süreci başlattık” diye konuştu.

 

 

Yorumlar