Müşerref Özer: GYV'nin düzenlediği İstanbul Summit'te yoğun ilgi var

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Kadın Platformu Genel Skreteri Müşerref Özer, GYV Kadın Platformu organizesinde yapılan İstanbul Summit zirvesine yoğun ilgi ve katılım olduğunu bildirdi. Bu yıl ilkini düzenledikleri toplantının ileriki...

Google Haberlere Abone ol
Müşerref Özer: GYV'nin düzenlediği İstanbul Summit'te yoğun ilgi var

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Kadın Platformu Genel Skreteri Müşerref Özer, GYV Kadın Platformu organizesinde yapılan İstanbul Summit zirvesine yoğun ilgi ve katılım olduğunu bildirdi. Bu yıl ilkini düzenledikleri toplantının ileriki yıllarda tekrar yapacaklarını söyleyen Özer, 40'ın üzerinde ülkeden katılım olduğunu aktardı.

Toplantıya bekledikleri ilgili bulduklarını söyleyen Özer, “Ülkemizde kadın sivil toplum zirvesinin ilk olduğunu biliyoruz. Farklı ülkelerden sivil toplumları buraya çağırdık.” dedi.

Katılımcılar arasında parlamenterlerin de olduğunu aktaran Müşerref Özer, “Arzumuz sivil toplum ile parlamenterleri bir araya getirerek ortak kararlar almak. Kadınların perspektifinden 2015 sonrası kalkınma gündemlerini konuşuyoruz. Bizim de katkımız olsun istiyoruz dünya barışına. Milenyum kalkınma hedefleri, fakirlik var, yoksulluğun azaltılması var, kadının konumunun güçlendirilmesi, çevre, enerji gibi konular var.” ifadelerini kullandı.

10'a yakın konunun ayrı ayrı konuşulacağı çalıştaylar da olacağını ifade eden Özer, bu zirvenin önümüzdeki yıllar için bir önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Fatih Koleji Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadınların Perspektifinden 2015 Sonrası Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Gündemi’ başlıklı zirve çerçevesinde 31 Mayıs ve 1 Haziran günlerinde sivil toplum ve kalkınma hedefleri, çevre ve ekonomi boyutları konulu oturumlar yapılacak.

Zirveye BM kalkınma hedeflerine yönelik olarak çalışan dünyanın farklı ülkelerinden sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, kadın parlamenterler, liderler, akademisyenler, aktivistler ve kadın gazeteciler katılıyor. CİHAN

Yorumlar