Muharrem Sarıkaya istifa etmek zorunda kaldı

Canlı yayın esnasında meslektaşını darp ederek tepkileri üzerine çekene Haber Türk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem Sarıkaya istifa etmek zorunda kaldı

Ciner Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le röportaj gerçekleştirdiği sırada, ses ayarını yapmak isteyen İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmıştı. Olayın sosyal medyaya yansımasının ardından Sarıkaya'ya büyük tepki gösterildi.

Yaşananların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan ve "Kendimi kaybettim" diyen Sarıkaya'nın özrü de tepki gördü. Sosyal medya kullanıcıları, Sarıkaya'nın yaptığının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Tüm bu gelişmelerin yaşanmasının ardından Ciner Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, bugün görevinden istifa etti. Söz konusu istifa, Haber türk tarafından da doğrulandı.

SARIKAYA'DAN İSTİFA SONRASI AÇIKLAMA

Ciner Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile gerçekleştirdiği söyleşi sırasında ses ayarı yapmak isteyen İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmış ve bu görüntüler sosyal medyada yayılmıştı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Sarıkaya'ya yönelik büyük tepki yağdı. Yaşananların ardından Sarıkaya, Ciner Grubu'ndaki görevinden istifa etti.

İstifasının ardından açıklama yapan ve Twitter hesabından bir kez daha özür dileyen Sarıkaya, "Olaya tepki gösteren tüm kamuoyundan, meslektaşlarımdan ve ailemden, onlara böyle bir olayı yaşattığım için de özür diliyorum. Bugün itibarıyla Ciner Medya Grubu Ankara Temsilciliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Saygılarımla" dedi.

Haber türk çalışanlarına da seslenen Sarıkaya, "İçimde uhde kaldı, bir saat kadar sonra tekrar telefonla aradım, her ikisinden ve ailelerinden özür dilediğimi ilettim. Dün de arayıp özrümü yineledim. Ciner Medya Grubu yönetimi ve çalışma arkadaşlarımdan da özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, açıklamasında devamında ise şunları söyledi: "Hataydı, temsil ettiğim kurum açısından da bana yakışmadı... Kendisinin de açıklamasında olduğu gibi, kameraman Ahmet Demir ve İHA Bölge Müdürü'nden kurumu adına özür diledim."

HABERTÜRK ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Haber türk tarafından olayla ilgili önceden yapılan özür açıklamasında ise, "Haber türk TV'nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayınında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya'nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Haber türk olarak içtenlikle özür dileriz" ifadeleri kullanılmıştı.


 

Yorumlar