Muharrem İnce ne yapacağını ilk kez açıkladı

CHP'den ayrılarak yeni bir parti kuracağı belirtilen Muharrem İnce, planını ilk kez açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce ne yapacağını ilk kez açıkladı

CHP'den ayrılarak parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, parti kurma iddialarına ilişkin ilk kez detaylı açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce, yeni parti kuracağı iddiaları ve gelen değerlendirmelere ilişkin Habertürk'ten Fatih Altaylı'ya konuştu. İnce açıklamalarında, yeni parti değil yeni bir hareket başlatacağını söyledi. 

İnce, “Yahu bugünkü sistemde bölmek mümkün değil ki! Ben bir parti kurup gidip bunu Cumhur İttifakı’na mı eklemleyeceğim. Mümkün mü?” dedi.

Oyları böleceğine ilişkin iddialara ise İnce şöyle cevap verdi: "Bu sistemde bir bölen olmak mümkün değil. Yüzde 51 lazım. Ben gidip AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na katılmayacağıma göre demek ki bir şeyi bölmüyorum. Zaten akıl var, izan var. De ki ben gittim Cumhur İttifakı’na. Yahu 1 tek taraftarımı, bir tek kişiyi oraya götürebilir miyim? Ben AK Parti karşıtı olarak bir anlam ifade ediyorum. AK Parti’ye bir kişi bile götüremem ki.”

Fatih Altaylı'nın “Ama AK Parti’ye yakın medya ve kalemler çok destekliyor sizi" hatırlatması yapması üzerine de İnce, “Vallahi o onların hatası. Bence tedirgin olmaları lazım. Çünkü ben Tayyip Erdoğan’ın oyundan da alacağım belki de. Belki onların da umudu olacağım. Asıl onlar tedirgin olmalı” diye konuştu.

Bu yanıt üzerine Altaylı'nın “Yani bir parti kuruyorsunuz!” dediği İnce, “Bakın ben parti kuruyorum falan demedim hiç. Anket şirketlerinin patronları arıyor. Yüzde 9 şimdiden var diyorlar. Dün arayan biri yüzde 12 olduğumu söylüyor. Bakın bunların hiçbir önemi yok. Ya yüzde 50 artı 1 olacaksın ya da olmayacaksın. Artık bu iş futbol maçı değil, basketbol maçı. Beraberlik yok. Bir taraftan biri kazanacak. Bu sistemde bölücülük mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Altaylı'nın 'Neden kırıldınız?" sorusuna İnce, "Birçok şey sayarım kırıldığım ama asıl mesele şu. CHP’de Atatürk düşmanları yer bulabiliyorsa ben asıl buna kızarım. AK Parti’de Atatürk düşmanlarına alışkınız ama CHP’de de oldu mu bak işte onu kabul etmem mümkün değil" şeklinde yanıt verdi.

İnce, “Beştepe’ye Cumhurbaşkanlığı Sarayına giden bir CHP’li var ama o ben değilim. Gidenin kim olduğunu da biliyorum. Bir genel başkan yardımcısı gitti Saray’a, Tayyip Erdoğan’a. Görüştü.” diye konuştu.

İnce “Niye adını açıklamıyorsunuz o zaman” sorusunu “Yüzde 100 emin olsam açıklayacağım ama yüzde 99 eminim ve vicdanım o yüzde 1’den ötürü açıklamamı engelliyor. Ama söylüyorum işte bir genel başkan yardımcısı” diye yanıtladı. İnce, sözünü ettiği kişinin artık genel başkan yardımcısı olmadığını da söyledi.

İnce parti iddialarına ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum.”

“Nereye, yeni bir partiye doğru mu bu yol?” sorusuna ise, “Bu yol Diyarbakır’da karpuz tarlasına gidiyor. Diyarbakır’da kardeşlerimle karpuz toplayacağım, Sümbül Deresi’nde işçilerle olacağım, Rize’de çay toplayacağım. Yollara çıkıyorum, halka emanet edeceğim kendimi. Parti kurmuyorum. Halkla beraber yola çıkıyorum. Harekete geçiyorum. Bir hareket başlatıyorum. Halkla beraber" şeklinde cevap verdi.

KORKU FİLMİ GİBİ: YER BEYRUT, HER ŞEY BİR ANDA ALT ÜST OLDU

 

Yorumlar