Muhammed Yakut ne oldu, yakalandı mı, serbest bırakıldı mı?

Muhammed Yakut'un İspanya'da yakalandığı iddia ediliyor. Yakut hakkında "toplu yağma ve ele geçirme" suçlamalarından kırmızı bülten çıkarılmıştı. Bu kapsamda yapılan soruşturmada yakalandığı ileri sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Muhammed Yakut ne oldu, yakalandı mı, serbest

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından soruşturma başlatılan Muhammed Yakut'la ilgili kırmızı bülten kararı çıkarılmıştı. Şimdi yeni bir gelişme yaşandı.

MUHAMMED YAKUT SERBEST BIRAKILDI

Muhammed Yakut İspanya'da yakalandı. Ancak yaklaşık bir ay tutuklu kalan Yakut ve ailesi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kırmızı bülten ile İnterpol tarafından dünyanın her yerinde aranan Muhammed Yakut, yakalandı. Yakut, uluslararası adli işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye iade edilecek.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı, Muhammed Yakut’un yerini tespit etmesinin ardından İspanyol yetkililer ile temasa geçti ve Yakut’a yönelik İspanyol güvenlik güçleri operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun ardından Yakut'un gözaltına alındığı belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen yazıda, savcılığın Muhammed Yakut hakkında "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından kırmızı bülten çıkarılmasının istendiği hatırlatıldı.

Bu talebe istinaden Interpol-Europol Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde Yakut hakkında Interpol Genel Sekreterliğince yayımlanan kırmızı bültenin bir sureti Başsavcılığa gönderildi.

Yazıda ayrıca, "Adı geçenin yer tespitinin yapılarak ülkemize iadesi amaçlı tutuklanması için başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Interpol birimleriyle iletişime geçilmiştir. Cevap alınması durumunda ivedi olarak bilgi verilecektir." ifadelerine yer verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada suç içerikli video paylaşımları yaptığı gerekçesiyle Muhammed Yakut hakkında soruşturma başlatmıştı.

Yakut hakkında "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından 6 Mayıs'ta tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkaran savcılık, şüpheli ile ilgili kırmızı bülten talebini Adalet Bakanlığına göndermişti.

Soruşturma kapsamında ayrıca Yakut'a bilgi, belge ve video temin ettiği iddiası üzerine gözaltına alınan gazeteci Can Tanrıyar'ın, şüpheli Yakut'la birlikte bir kişiye yönelik "nitelikli yağmaya teşebbüs" eyleminde bulunduğu belirtilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tanrıyar, 29 Nisan'da "kişisel verileri ele geçirme veya yayma" ve "yağmaya teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı.

SERBEST BIRAKILDI

Son Dakika Gelişmesi... İspanya'da yakalanan Muhammed Yakut, tekrar serbest bırakıldı.

Yorumlar