Muhammed Ali, Bosna Hersek'te anıldı

- Eski futbol yorumcusu Balukovic: - "Mücadelesine ilk olarak ABD'de ayrımcılığa karşı başladı. Ardından insan hakları için mücadele etti, savaşa karşı çıktı. Bosna Hersek'in, Birleşmiş Milletler üyesi olduğu törene katıldı. Bu nedenle, bizdeki anlamı farklıdır"

Google Haberlere Abone ol
Muhammed Ali, Bosna Hersek'te anıldı

SARAYBOSNA (AA) - Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsanevi boksör Muhammed Ali için Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da anma töreni düzenlendi.

Saraybosna Novi Grad Belediyesi Eğitim, Kültür ve Spor Başkanlığı ve Novi Grad Boks Kulübü tarafından düzenlenen törene, Novi Grad Belediye Başkanı Semir Efendic, yazar Vehid Gunic, eski futbol yorumcusu Kemal Balukovic, eski boksör Almedin Fetahovic ile Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ve çok sayıda kişi katıldı.

Eski futbol yorumcusu Balukovic, törende yaptığı açıklamada, Muhammed Ali'nin, sporcu kimliğinin yanı sıra dünyayı değiştirmek isteyen bir "savaşçı" olduğunu ifade ederek, "Mücadelesine ilk olarak ABD'de ayrımcılığa karşı başladı. Ardından insan hakları için mücadele etti, savaşa karşı çıktı. Bosna Hersek'in, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi olduğu törene katıldı. Bu nedenle, bizdeki anlamı farklıdır." dedi.

Eski boksör Fetahovic de Muhammed Ali'nin sadece spor dünyası için değil, tüm dünya için ilham kaynağı olduğu değerlendirmesinde bulunarak, "ABD'de İslam'ın tanıtılmasını sağladı. Din ve dil ayrımı olmadan tüm boksörler için değeri farklıydı. Onda herkes örnek alınması gereken bir özellik buldu ve biz onun bize bıraktığı yolu takip etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.


Yorumlar