Muğla'da otel çalışanlarından eylem

- Bodrum ilçesinde birkaç aydan beri maaşlarını alamadıklarını öne süren bir grup otel çalışanı, otel önünde barikat kurarak eylem yaptı

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da otel çalışanlarından eylem

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde maaşlarını alamadıklarını öne süren bir grup otel çalışanı eylem yaptı.

Gümbet Mahallesi'ndeki otelde çalışan yaklaşık 100 kişilik grup, maaşlarının ödenmediğini ileri sürerek turistik işletmenin önünde bir araya geldi. Barikat kurarak otelin giriş ve çıkışlarını kapatan grup, "İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı alırız" sloganları attı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, grubu sakinleştirmeye çalıştı ve otelden ayrılmak isteyen müşterilere yardımcı oldu.

Otel çalışanlarından Mehmet Akay, gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç aydır maaş ve fazla mesai ücreti alamadıklarını öne sürdü.

İşletme yetkililerinin verdikleri sözleri tutmadığını iddia eden Akay, "Daha önce de bir eylem yaptık, yönetim bize paralarımızı vereceklerini söyledi ancak halen bir ücret alamadık. Ortada muhatap olacağımız kimseyi de bulamıyoruz. Biz de burada durup hakkımızı istiyoruz. Bin 500 kilometre uzaktan gurbete geldik, çocuklarımızı memlekette bıraktık. Herkesin ayrı ayrı sorunları var." diye konuştu.

Sebze ve meyve toptancısı Semih Sergin de otel sahiplerinden 300 bin lira alacağı olduğunu ileri sürerek, "Hiçbir otel yetkilisi açıklama yapmıyor. Bu kadar insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Burada 250 kişi mağdur. Bu insanların hakkı ödenmeli." görüşünü paylaştı.

Tatil için 5 gün önce ailesiyle İstanbul'dan Bodrum'a gelen Ersin Çelik de "Çalışanlar maaşlarını alamamış. İlk günlerde otelden iyi verim alıyorduk ancak daha sonra işler yavaşlamaya başladı. Biz de bugün çıkış yaptık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar