Muğla Ortaca ilçesinde 'Atatürk'ü sevmiyorum' tartışması karakolda bitti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde CHP ilçe başkanlığının önünde kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın kaynağı belirsiz bir sebeple, "AtatürK'ü sevmiyorum" şeklinde çığlık atarak etrafındakilerle tartışmaya başladı. Kadının çığlık atarcasına bağırması üzerine olaya polis müdahale etti, kadın gözaltında.

Atatürk üzerinden son günlerde provokasyonlar giderek artmaya başladı. Sosyal medya üzerinden kim oldukları belli olmayan karanlık odaklar tarafından son günlerde sık sık, "Atatürk" aleyhine kampanyalar düzenleniyor. Kampanyaların giderek provokasyonlara dönüştüğü görülüyor. Yapılanlar ise 1950-1960'lı yıllar arasında Menderes ve hükümetini karalamaya çalışan karşıt görüşlülerin bilinçli şekilde Atatürk üzerinden yaptığı propagandaları akıllara getirdi. 

Son olarak Muğla’nın Ortaca ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde CHP ilçe merkezi önünde şüpheli bir kadın, nedeni henüz bilinmeyen bir şekilde "Atatürk'ü sevmiyorum" şeklinde bağırmaya başladı.

Tartışmanın neden ve nasıl başladığı henüz bilinmiyor; ancak kadının “Ben Atatürk’ü sevmiyorum” diye bağırarak etraftakilere karşı tepki gösterdiği, bir grup vatandaşın da üzerine üzerine yürüdüğü görüldü. Bazı vatandaşların kadına, “Terbiyesizlik yapma” ve “Git o zaman bu ülkeden” şeklinde karşılık verdi.

Olay yerinde bulunan bir başka kadının da "Ben hem Allah'ı hem de Atatürk'ü seviyorum" demesi üzerine tartışma yeniden alevlendi.

Tartışmanın baş aktörü olan kadın ve arkadaşı olduğu tahmin edilen bir başka şahıs da “Allah’ı da sevmeyen var ben onlara birşey diyor muyum?” sözleriyle etraftakileri susturmaya çalıştı.

Gerginliğin büyümesi üzerine Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, olay yerine gelerek çığlık atan kadını gözaltına aldı. Gözaltı sırasında çevredeki vatandaşların alkışlarla tepki göstermesi dikkat çekti.