Mucize nerede çekildi, Mucize filminin çekildiği köy nerede, nereye bağlı?

Mucize filmi nerede çekildi, birinci ve ikinci filmler nerede çekildi, filmin çekildiği köy nereye bağlı, hangi ilimizde yer alıyor? Mucize 2 Aşk filminin çekildiği yer neresidir?

Google Haberlere Abone ol
Mucize nerede çekildi, Mucize filminin çekildiği?

Yapım ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı Mucize filminin çekildiği köy nereye bağlı, hangi ilimizde yer alıyor?

Mert Turak, Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar, Şenay Gürler, Mahsun Kırmızıgül gibi usta oyuncuların yer aldığı 2019 yapımı “Mucize 2 Aşk” beyaz perde ardından televizyon izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Mucize filminin çekildiği köy ya da daha doğrusu Mucize filminde anlatılan köy Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı bir köydür.

Çekimlerin yapıldığı gerçek köy ise Kars ilinin Kağızman ilçesine bağlı bir köydür. 

Filmin şehir çekimi ise İzmir'de gerçekleştirilmişti.

Mucize nerede çekildi, çekildiği köy nerede, nereye bağlı?
Mucize nerede çekildi, çekildiği köy nerede, nereye bağlı?

 

Mucize filminde, Aziz isimli karakterin dramatik hayatı anlatılıyor.

Doğuştan engelli olan Aziz, köyde "köyün delisi" muamelesi görüyor. Ta ki köye Mahir Muallim gelene ve Aziz kaderin bir cilvesi sonucu evleninceye kadar. 

Muallim, Aziz'deki yeteneği ve ışığı görür onunla ilgilenmeye başlar. Aziz ilerleme kaydetmeye başlamışken evlenmek zorunda kalır. 

Çok güzel bir kızla evlenmesi ise başına dert olur. Çünkü, köyün diğer erkekleri onunla dalga geçmektedir. 

Aziz bu duruma daha fazla dayanamayarak köyü terk eder. 

MUCİZE 2 AŞK NEREDE ÇEKİLDİ?

"Mucize 2 Aşk" filminin çekimleri İzmir'in Foça ilçesi ve Kars'ta tamamlandı. Çekimlerin önemli bölümü, Foça'ya bağlı Yenifoça Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Bazı sahneler için bölgedeki adalar, ilçe merkezindeki Marsilya Meydanı da kullanıldı. Filmde, Marsilya Meydanı'na kurulan çiçekçi ve seyyar pazar tezgahları, taş duvarlara asılan eski sinema afişleri ise dönemin havasını hissettiriyor.

Mucize nerede çekildi, çekildiği köy nerede, nereye bağlı?
Mucize nerede çekildi, çekildiği köy nerede, nereye bağlı?

 

Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, New York’ta Beş Minare, Vezir Parmağı, Mucize filmlerinden sonra Mahsun Kırmızıgül’ün altıncı filmi olan Mucize Aşk 2, yönetmenin şu ana kadar en iyi açılış yapan filmi oldu.


 

Yorumlar