Mücahit Birinci kimdir, eşi, evli mi, babası kim, nereli, biyografi, ailesi, Şayip Birinci'nin neyidir?

Mücahit Birinci kimdir, eşi kimdir, evli mi, babası kim, nereli, biyografi, ailesi kim, uzmanlık alanı nedir soruları adını duyanlar tarafından sıkça soruluyor. Beylikdüzü Belediyesi'ndeki görevinden sonra medyada aktif bir şekilde faaliyet gösteren Birinci yakından takip edilen isimlerden biridir.

Google Haberlere Abone ol
Mücahit Birinci kimdir, evli mi, babası, nereli?

  Mücahit Birinci kimdir, eşi, babası kim, nereli, biyografi, ailesi, Şayip Birinci'nin neyidir? Mücahit Birinci son dönemlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşananlarla ilgili yaptığı yorumlar, tespitler, ortaya çıkardığı yolsuzluk ve usulsüzlüklerle gündeme gelen isimlerden biridir. Özellikle de Beylikdüzü Belediyesi'nde Meclisi Üyesi olarak görev yaptığı dönemlerde Ekrem İmamoğlu'na zor zamanlar yaşatmasıyla bilinen ve tanınan Mücahit Birinci, bu görevinden ayrıldıktan sonra da İmamoğlu'nu yakın markajından çıkarmadı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinde onu yakından takip etmeye devam etti. Mücahit Birinci kimdir, eşi, babası kim, nereli, biyografi, ailesi, Şayip Birinci'nin neyidir?

Mücahit Birinci kimdir
Avukat Mücahit Birinci

 

Son dönemlerde İBB'de yaşanan birçok usulsüzlük ve yolsuzluk olayını ortaya çıkaran, belgeleriyle kamuoyuna duyuran yine Birinci oldu. Peki, Mücahit Birinci kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapıyor? İşte Avukat, Yazar, Sivil Toplum Gönüllüsü ve Siyasetçi Mücahit Birinci biyografisi: 

Aslen Rizeli olan Mücahit Birinci 1974 yılında Rize ilinde doğdu.

Mücahit Birinci'nin babası Türkiye'nin Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla tanıdığı Niyazi Birinci'dir. 

İlk, orta ve lise İstanbul'da tamamladı. 

İstanbul'da sırasıyla Haznedar İlkoukulu, Akasya Koleji Ortaokulu ve Akasya Koleji Lisesi'nde tamamladı. 

Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 

HUKUKÇU

Üniversiteyi bitirdikten sonra hukuk alanında yüksek lisans yaptı. Yüksek Lisansından sonra serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

YAZAR

Hukukçu kimliğinin yanısıra yazarlık yönü de bulunan Birinci, bazı dergilerde makaleler kaleme almaktadır. 

SİVİL TOPLUM GÖNÜLLÜSÜ

Aynı zamanda sosyal sorumluluk porjelerinde de yer almayı ihmal etmeyen Mücahit Birnici Kas Hastalıkları Derneği'nin üyesidir. 

Bunun yanısıra, Şehriyar Derneği, GYİAD üyesi de olan Mücahit Birinci, Yeşilay Beylikdüzü Şubesi üyeleri arasında yer alıyor.

SİYASETÇİ

Hukukçu, yazar ve sivil toplum gönüllüsü özelliklerinin yanısıra aynı zamanda bir siyasetçi de olan Birinci 2012 yılında AK Parti'nin Beylikdüzü teşkilatında siyasete başladı. Burada ilçe başkan yardımcılığı yaptı. 

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti'nin Beylikdüzü Belediye Meclis Üyeleri adayları arasında yer aldı. Belediye Meclisi üyeliği seçimini kazanan Birinci bu görevde 5 yıl kaldı. 

AİLE BABASI

Evli ve iki çocuk babası olan Mücahit Birinci iyi derecede İngilizce bilmektedir. 

EKREM İMAMOĞLU'NU TERLETEN ADAM

Mücahit Birinci'nin Beylikdüzü Belediyesi'nde AK Parti Grup Başkanvekili görevindeyken İmamoğlu'nu köşeye sıkıştırdığı konuşmalarından biri sosyal medyada viral olmuştu. İşte o videosu:

Şuayip Birinci ile hemşehridirler ancak akrabalıkları konusunda bir bilgi sahibi değiliz.

KURGU RESİMLERLE WHATSAPP KUMPASI

Mücahit Birinci son olarak televizyon kanallarında muhalefet partileri tarafından en çok tepki çeken, en çok kızılan isim haline gelmişti ki bir anda hakkında karalama kampanyaları başladı. Sosyal medya üzerinden kurgulanan bazı resimlerle Birinci'nin özel hayatına yönelik karalama kampanyası düzenlendi. Birinci hakkındaki bu karalama kampanyasını sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunurken; olayın arkasında ünlü bir siyasetçinin bulunduğunu, isminin de savcılığa teslim edildiğini söyledi.

Mücahit Birinci kimdir
Avukat Mücahit Birinci

 

Yorumlar

Vatandas Akfeto yu iyi yalayin, hakli haksiz onemli degil, onemli olan soygunlarindan pay almak.
Ahmed Gülşen Mücahit abi cesur mert ve korkusuz bir siyasi karaktere sahiptir (özel hayatını bilmediğim için siyasi olarak bahsettim) bu anlamda kendisini siyaset öğrencisi olarak örnek aldığım tek vekildir. Severek ve büyük bir keyifle kendisini takip ediyorum başarılı bir insan.