Muavini alnından öpen yolcu virüslü çıktı

Koronavirüs hastası olduğu ortaya çıkan adam acilen tedavi altına alınmıştı, ancak hastanın kendisine yardım ettiği için alnından öptüğü muavinin durumu merak konusu olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Muavini alnından öpen yolcu virüslü çıktı

İstanbul'da koronavirüs testi yapan vatandaş, test sonucunu beklemeden Diyarbakır'a otobüs bileti alarak yola çıktı. Yolda kendisine yardıma eden muavini de alnından öperek teşekkür etti. Ancak bir süre sonra Süreyya Ç. isimli vatandaşın test sonuçları açıklandı, virüse yakalandığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı ekiplerinin derhal irtibata geçerek tedavi altına aldığı adam tedavisi devam ederken, Sürreyya Ç'nin alnından öptüğü muavin ve otobüste bulunan diğer bütün yolcular da tedbir amaçlı olarak tespit edilerek teste tabi tutuldu. Herkesin cevabını merak ettiği soru ise muavinin test sonuçlarının nasıl çıkacağı yönündeydi. Yapılan testlerde muavinin virüse yakalanmadığı ortaya çıktı. 

İddiaya göre İstanbul'da 3 gün önce Covid-19 testi yaptıran ve sonucu çıkmadan dün Diyarbakır'a doğru otobüsle yola çıkan Süreyya Ç., yoldayken hastaneden gelen telefonla koronavirüs testi sonucunun pozitif çıktığını öğrendi.

Süreyya Ç., durumu muavine bildirdi. Bunun üzerine otobüs şoförü Süreyya Ç.'yi otobüsle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bıraktı. Süreyya Ç. otobüsten inerken, muavin Zafer Demir de valizini taşırken kendisine yardım etti. Süreyya Ç. o sırada eldiven ve maske takmayan Demir'i, kendisiyle ilgilendiği için alnından öpüp, 50 TL para verdi. Süreyya Ç. hastanede karantinaya alındı. Tekrar Diyarbakır'a doğru yola çıkan otobüs de durumun emniyet ekiplerine bildirilmesinin ardından Bolu'da durduruldu. 

Dün akşam saatlerinde Bolu'da durdurulan otobüstekiler, Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi'ne getirildi. Otobüste bulunan 5'i çocuk 27 yolcu ile 3 personele, otobüsten sırayla indirilerek koronavirüs testi yapıldı. Süreyya Ç.'nin alnından öptüğü muavin Zafer Demir ve otobüstekilerin koronavirüs testlerinin sonucu negatif çıktı.  Otobüstekiler, daha sonra yollarına devam etti.

Yorumlar