MSB'den net açıklama: 22.01'de karşılaşırsak...

ABD'ye teröristlerin çekilmesi için verilen süre bu akşam saat 22.00 itibariyle son eriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, 22.01 itibariyle terör unsuruyla karşılaşılması durumunda etkisiz hale getirileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
MSB'den net açıklama: 22.01'de karşılaşırsak...

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bu akşam terör örgütünün çekilmesi için verilen sürenin dolacağı hatırlatıldı. ABD ile varılan mutabakat çerçesinde terör örgütü YPG/PKK'nın bölgeden çekilmesinin yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, "Bölgeden 136 araç çıktı. TSK tarafından güvenli bölgenin tesisine yönelik mutabakata tam uyulurken YPG/PKK'lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldı" denildi.

"ETKİSİZ HALE GETİRİLİR"

ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde bugün saat 22.00'da teröristlere verilen sürenin sona ereceği hatırlatılan açıklamada 22.01'de teröristlerle karşılaşılması durumunda etkisiz hale getirileceği vurgulandı. MSB, Barış Pınarı Harekatı'nda 775 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2 bin 200 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığını, 40 mayın ve 222 el yapımı patlayıcının (EYP) da tespit edilerek imha edildiğini açıkladı.

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu engellemek maksadıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı, Türkiye ile ABD heyetinin görüşmesi sonucu 120 saatlik araya girdi. Mutabakata göre bu süre zarfında terör örgütü PKK/PYD güvenli bölgeden çekilme gerçekleştirecek. Türkiye, bu çekilmeyi İnsansız Hava Araçları (İHA) ile yakından takip ederken 120 saatlik ara bugün saat 22.00'da dolacak.

Yorumlar