MSB duyurdu: Çekilme sürecinde 36 ihlal oldu

Milli Savunma Bakanlığı, ABD ve Türkiye arasında varılan mutabakata rağmen terör örgütü PKK/YPG tarafından 17 Ekim 2019 saat 22.00'den bu yana 36 taciz/ihlal gerçekleştiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
MSB duyurdu: Çekilme sürecinde 36 ihlal oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın durmasına neden olan Suriye mutabakatında 36 ihlal yaşandığını duyurdu.

Teröristlerin mutabakat çerçevesinde belirlenen 120 saat içinde bölgeyi terketmesinin yakından takip edildiği ifade edilen açıklamada, terör örgütünün 17 Ekim'den bu yana 36 ihlal gerçekleştirdiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; 

"TSK, 17 Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde, PKK/YPG teröristlerinin 120 saat içerisinde bölgeden çıkmasını yakından takip etmektedir. Bu kapsamda kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış faaliyetleri sıkı şekilde ABD’li muhataplarla koordine edilmektedir. Bu kapsamda şimdiye kadar bölgeden 125 araç çıkış yapmıştır. ABD ile yapılan mutabakata rağmen PKK/YPG’li teröristlerce 17 Ekim 2019, saat 22.00’den itibaren toplam 36 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir. Konuyla ilgili ABD askerî yetkilileri ile yakından koordineye devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

SÜRE UZATILMAYACAK

Öte yandan 120 saatin dolmasına az bir süre kala uzatma olup olmayacağı sorulurken uzmanlar verilen sürede herhangi bir uzatmaya gidilmeyeceğini verilen sürede bölgenin tamamen boşaltılmaması durumunda operasyonun yeniden başlayacağını ifade etti.

Yorumlar