MSB açıkladı: Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı bölgesinde terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen iki askerin kanı yerde kalmadı.

Google Haberlere Abone ol
Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Fırat kalkanı bölgesinde dün akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait araca yapılan hain saldırı sonucu 2 askerimiz şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, askerlimizi şehit eden terör örgütüne karşılık verildiğini söyleyerek 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Dün akşam saatlerinde Suriye'nin El Bab kenti Fırat Kalkanı bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir kirpi aracına teröristler tarafından yapılan saldırıda 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz ise yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2 askerimizi şehit eden terör örgütüne karşılık verilerek 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Sosyal medyadan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Fırat Kalkanı bölgesinde 2 kahraman silah arkadaşımızı şehit eden teröristlere misliyle karşılık verilmiş, yapılan etkili atışlar sonucu terör mevzileri yerle bir edilmiş ve ilk belirlemelere göre en az 7 teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edilmiştir. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Bölgede operasyon ve atışlar devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

saldırıda şehit düşen askerler

 

Şehit olan İs. Asb. Çvş. Fatih Güney ile İs. Söz. Er Emrah Arslan'ın cenazeleri memleketlerine ulaştı. Acı haberi baba ocağına ulaşan şehit Arslan'ın ise 1 ay sonra düğününün olacağı öğrenildi. MSB, iki askerimiz için de başsağlığı mesajı yayımladı.

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GETİRİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde teröristlerce Kirpi aracına düzenlenen saldırıda şehit olan İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney'in naaşı, memleketi Ordu'ya getirildi.

Şehit Güney'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na gönderildi.

Burada düzenlenen karşılama törenine annesi Emriye, babası Hidayet Güney ve üç kardeşinin yanı sıra Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, ilçe belediye başkanları ve askeri erkan katıldı.

Şehit Güney'in (26) cenazesi, meslektaşları tarafından cenaze nakil aracına taşındı.

Şehidin, Erzincan'da Özel Harekat Polisi olarak görev yapan kız kardeşi Aynur Güney'in ise gözyaşı döken anne ve babasının elinden tutarak destek olmaya çalıştığı görüldü.

Şehit Güney'in naaşı, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Akkuş ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi'nde toprağa verilecek.


 

 

Yorumlar