Mozambik'te dondurulmuş etlerin ithalatı yasaklandı

MAPUTO (AA) - Afrika ülkelerinden Mozambik'te, dondurulmuş etten kaynaklandığı belirtilen listeria hastalığını önlemek için komşu ülke Güney Afrika'dan et ithalatının yasaklandığı bildirildi.Mozambik Tarım ve Gıda Güvenliği...

Google Haberlere Abone ol
Mozambik'te dondurulmuş etlerin ithalatı yasaklandı

MAPUTO (AA) - Afrika ülkelerinden Mozambik'te, dondurulmuş etten kaynaklandığı belirtilen listeria hastalığını önlemek için komşu ülke Güney Afrika'dan et ithalatının yasaklandığı bildirildi.

Mozambik Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı Sözcüsü Florencia Cipriano, yaptığı açıklamada, Güney Afrika'da çıkan listeria hastalığı nedeniyle bu ülkeden dondurulmuş etlerin ithalatının yasaklandığını belirtti.

Cipriano, "Güney Afrika'dan gelen buzlu tavuk, sosis ve salam gibi dondurulmuş etlerinden bahsediyoruz. Listeria hastalığını önlemek için yurt dışından gelen soğuk etlerin ithalatını yasakladık." dedi.

Cipriano, bugünden itibaren ülkedeki otel, restoran gibi yerlerde satılan bu tür etlerin toplatılmaya başlandığını kaydetti.

- Hastalık Güney Afrika'da 180 can aldı

Güney Afrika Sağlık Bakanı Aaron Motsoaledi, dün yaptığı açıklamada, ülkede ortaya çıkan listeria hastalığı nedeniyle 180 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Motsoaledi, vatandaşlara, sosis, salam gibi işlenmiş soğuk et ürünlerinden uzak durmaları uyarısında bulunmuştu.

Toprak, su ve hayvan dışkılarında bulunan bakterilerin neden olduğu su kaynaklı listeria hastalığı antibiyotiklerle tedavi edilebilirken, hastalığın engellemesinde baş faktör temizlik ve hijyen olarak gösteriliyor.


Yorumlar