Motorine gıdım gıdım indirim

Petrol fiyatlarındaki bir dolarlık artışta bile yüksek zamlar yapılan akaryakıt fiyatlarında brent petrol fiyatları son yılların en düşük seviyesine indiği halde elle tutulur bir indirim yapılmıyor. Son iki günde gelen iki indirimin toplam ederi 1,40 lira oldu.

Google Haberlere Abone ol
Motorine gıdım gıdım indirim

Brent petrol fiyatları 80 dolar düzeyine kadar gerilediği halde 140 dolara çıktığı esnada akaryakıta yapılan zamlar hala tam olarak geri alınmış değil. Şu anda 22 lira civarında seyreden motorin fiyatları 29 liraya kadar yükselmişti. Petrol 140 dolarken yaşanan artışlar petrol 80 dolara kadar gerilediği halde bir türlü geri alınmıyor. Akaryakıt fiyatlarına gıdım gıdım indirim yapılıyor. 

Litresi 29 liraya kadar çıkan motorine 58 kuruşluk bir indirim geldi. İstanbul'da motorinin litresi 22,50 TL'den satılıyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarında da iniş-çıkışlar devam ediyor. Motorin fiyatlarına gece yarısı itibarıyla 58 kuruşluk bir indirim gelirken değişiklik pompa fiyatlarına yansıdı.

Bir önceki gün de motorin fiyatlarında 82 kuruşluk indirim uygulanmıştı. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yaşanmadı.


Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 22,50 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 20,17 liradan satılıyor. 


 

Yorumlar