Motorinde indirim gıdım gıdım, zam ise koca koca

Motorin fiyatlarına önceki gün yapılan zamdan sonra bugün ise indirim kararı geldi. Önceki gün motorine 27 kuruşa varan zam yapılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Motorinde indirim gıdım gıdım, zam ise koca koca

Dünya genelinde petrol fiyatlarını sıfıra doğru ilerlediği dönemlerde bile gıdım gıdım indirimler yapan akaryakıt söktörü, petrolün hafif bir yükseliş göstermesi halinde ise koca koca zamlar yapıyor. 

Motorinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 7 kuruş indirime gidilecek. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 5,30 liradan satılan motorinin litre fiyatı ise 5,23 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,22 liradan 5,15 liraya, İzmir'de 5,32 liradan 5,25 liraya inecek.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

DÜN YAPILAN ZAM 27 KURUŞ 

Motorin ve benzin fiyatlarına dün zam yapılmıştı. Buna göre benzinin litre fiyatına 20, motorinin litre fiyatına ise 27 kuşu zam gelmişti. 

ÜÇ GÜN ÖNCE 16 KURUŞ

Üç gün önce de yine benzine 7, motorinin litre fiyatına 16 kuruş zam yapıldı.

 

 

Yorumlar