Modern İpek Yolu ortak turu başlıyor

- Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman: - "Modern İpek Yolu tur paketi satışa çıktı. İlk tur Kırgızistan'da Dünya Göçebe Oyunları çerçevesinde 31 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek" - "Bölgenin yanında bulunan Çin'de 300 milyonluk ortak sınıf oluşmuş durumda ve 2020 itibarıyla 130 milyon turisti dünyaya verecek. Bunun yüzde 0,5'i bu bölgeye gelirse, bölgenin gelişmesine ciddi bir katkı vereceğini düşünüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Modern İpek Yolu ortak turu başlıyor

ASTANA (AA) - Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, Modern İpek Yolu ortak tur paketinin satışa çıktığını ve ilk turun Kırgızistan'da yapılacak Dünya Göçebe Oyunları çerçevesinde 31 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini bildirdi.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Kocaman'ın başkanlığında düzenlenen Türk Konseyi Turizm Çalışma Grubu 13. Toplantısı'na Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Türkiye'den turizm uzmanları ve yetkililer katıldı.

Toplantıda Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi Projesi'nin tanıtım stratejisi, Türk Konseyine üye ülkelerin Özbekistan, Türkmenistan ve Çin ile turizm alanındaki ilişkilerini geliştirmesi, Türk cumhuriyetleri arasında vize kolaylığının sağlanması ve Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütüyle ilişkilerin pekiştirilmesi konuları tartışıldı.

Toplantıda ayrıca, Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi Projesi sitesinin tanıtımı yapıldı.

Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Konseyine üye ülkelerin devlet başkanlarının 2014 yılında Bodrum zirvesinde verdiği talimat üzerine Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Türkiye'yi kapsayan ortak tur paketi projesinin hazır olduğunu belirtti.

Konseye üye devletlerin turizm firmalarıyla bir konsorsiyum kurulduğunu aktaran Kocaman, "Modern İpek Yolu tur paketi satışa çıktı. İlk tur Kırgızistan'da Dünya Göçebe Oyunları çerçevesinde 31 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek." diye konuştu.

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'da turizmin geliştirilmesiyle ilgili ciddi çalışmaların olduğunu hatırlatan Kocaman, tur paketinin karşılık bulacağına inandığını söyledi.

Gelecek yıllarda milyonlarca turistin Orta Asya bölgesine gelmesinin beklendiğine dikkati çeken Kocaman, şöyle konuştu:

"Bölgenin yanında bulunan Çin'de 300 milyonluk ortak sınıf oluşmuş durumda ve 2020 itibarıyla 130 milyon turisti dünyaya verecek. Bunun yüzde 0,5'i bu bölgeye gelirse, bölgemize üye devletlerimize gelmesinin bölgenin gelişmesine ciddi bir katkı vereceğini düşünüyoruz. Tur paketine Türkiye'den insanların ilgi duymasını, özellikle köklerimize, Orta Asya'ya, ata topraklarını ziyaret etmesini çok önemsiyoruz. Bu fırsattan yararlanmalarını istiyoruz."

Tur paketini farklı turizm ürünleriyle güçlendirmek ve çeşitlendirmek istediklerini vurgulayan Kocaman, Altay Dağları'nın eteğinde büyük festivalin düzenlenmesi ve buraya üye ülkelerden gençlerin davet edilmesi gibi önerilerin tartışıldığını aktardı.

Kocaman, Özbekistan'ın Türk Konseyine üye olmasının diğer alanda olduğu gibi turizm alanındaki iş birliğinin artmasına ivme kazandıracağını ifade ederek, Özbekistan ile de ortak turizm projeleri gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Gelecek yıllarda Orta Asya'nın dünya kültür turizminde ciddi bir yer alacağına inandığının altını çizen Kocaman, "Ortak turizm projeleriyle ülkelerimizin zengin mirasını dünya turizm piyasasına kazandırırken, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşliği temin etmiş olacağız." dedi.



Yorumlar