Mobil Temassız Ödeme Yapabilmek için Cep Telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir?

Hadi ipucu 28 Aralık Cuma günü sorusu, "Mobil Temassız Ödeme Yapabilmek için Cep Telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir" oldu.

Google Haberlere Abone ol
Mobil Temassız Ödeme Yapabilmek için Cep Telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir?

Hadi ipucu 28 Aralık 2018 Cuma günü akşam sorusu, "Mobil Temassız Ödeme Yapabilmek için Cep Telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir" şeklinde oldu.

Hadi ipucu sorusunun cevabı, "NFC" olması gerekiyor. Peki NFC nedir?

Hadi'nin bugünkü sponsoru VakıfBank oldu.

VakıfBank'ın katkılarıyla saat 20.30'da yapılacak yarışmanın ödülü ise 20 bin lira olacak.

Hadi'den yapılan açıklamada, "Yakın alan iletişimi teknolojisi toplu taşıma hizmetleri, turistik alanlar, kütüphane hizmetleri gibi birçok alana yayılarak işlerimizi kolaylaştırmaktadır. Ancak biz onu en çok temassız ödeme özelliği üzerinden biliyoruz. İpucumuzun nereden geleceğini tahmin ettiğinizi düşünüyoruz. Mobil temassız ödeme yapabilmek için cep telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekiyor?" denildi.

NFC Nedir?

NFC İngilizce Near Field Communication  kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçe açılımı ise 'Yakın Alan iletişimi' demektir. 

Bu sistemin yüklü olduğu akıllı cep telefonları üzerinden temassız işlem yapabilmek mümkün oluyor. 

Bir yönüyle Bluetoohth'a benzeyen sistem onun daha gelişmiş hali olarak adlandırılabilir. Bu sistemle kredi kartı ödemelerini yapmak da mümkün. NFC üzerinden kimlik doğrulama yapmak da mümkün.

Yorumlar