MMG, Ar-Ge İnovasyon Zirvesi'nin ikincisini düzenleyecek

- Mimarlar Mühendisler Grubu (MMG), 6-7 Eylül'de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'ne ev sahipliği yapacak

Google Haberlere Abone ol
MMG, Ar-Ge İnovasyon Zirvesi'nin ikincisini düzenleyecek

İSTANBUL (AA) - Mimarlar Mühendisler Grubu (MMG), 6-7 Eylül'de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'ne ev sahipliği yapacak.

MMG'den yapılan açıklamaya göre, 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, çevre, yeşil teknolojiler, enerji, akıllı ulaşım sistemleri, savunma ve iletişim alanlarında Ar-Ge ve inovasyon liderlerini bir araya getirecek.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 6-7 Eylül'de gerçekleştirilecek zirve boyunca, 10 oturumda inovasyon ve Ar-Ge'nin lideri 40 konuşmacı, Türkiye'nin geleceğini konuşacak. Ayrıca Türkiye'nin milli ve yerli projeleri dahil, bazıları ilk kez sergilenecek inovatif projeler de zirvede yer alacak.

MMG Genel Başkanı Osman Balta, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ikincisini düzenleyecekleri zirvede yerli yeniliğin, yeniliğin ticarileştirmesinin, yenilik tabanlı yerel kalkınmanın önündeki engelleri tartışacaklarını ifade etti.

Hem merkezi ve yerel yönetimler hem de özel sektörle birlikte çözüm önerilerini ve alternatif modelleri konuşacaklarını aktaran Balta, bu yıl savunma, çevre, yeşil teknolojiler, enerji, akıllı ulaşım ve iletişim alanıyla ilgili sektörlere özel açık oturumlar organize ettiklerini belirtti.

Balta, ayrıca Türkiye'nin "milli teknoloji hamlesi" yapabilmesi adına teknoloji ve medeniyet ilişkisi, bilgi ekonomisi, yerel kalkınma ve yenilikte ek finansman gibi konuların da zirvede masaya yatırılacağını bildirdi.

Zirveye katma değeri yüksek ürünler üzerine çalışan firmaların katıldığını kaydeden Balta, "MMG olarak amacımız, sadece zirve düzenlemek değil, zirvede konuşulan ve tartışılan hususlarla ilgili çözümlerin ve modellerin sektör temsilcileri ile bir araya gelerek değerlendirilmesi ve söz konusu çözümlerin simüle edilip hayata geçmesi için somut uygulama adımlarının oluşturulmasını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar