MKE Ankaragücü Olağanüstü Genel Kurulu

"Ankaragücü genelde transfer yasaklarıyla anılır. Bu saatten sonra Ankaragücü'nün transfer yasağı yok, transfer tahtası açıktır"

Google Haberlere Abone ol
MKE Ankaragücü Olağanüstü Genel Kurulu

MKE Ankaragücü Kulübünün olağanüstü genel kurulu başladı.

ATO Congresium’da düzenlenen ve genel kurul divan başkanlığını Asker Çatak'ın yaptığı toplantının açılışında konuşan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Nisan ayında spor yasası çıktı. Bu spor yasasının getirdiği zorunluluklardan dolayı olağanüstü genel kurul yapıyoruz." dedi.

Koca, genel kurulun Ankaragücü'nün geleceğine ciddi katkılar sağlayacağına inandıklarını belirterek, "Genel kurulu yapmışken seçimli yapmak istedik. Yönetim kadrosunu biraz daha güçlendirmek için bazı çalışmalar yaptık. Ankara'nın dinamiklerinden, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından Ankaragücü'ne katkı sağlamaları için teklifte bulunduk. Sağ olsun bizi kırmadılar. Bu ekibin Ankaragücü'nün geleceğine ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Göreve geldiklerinde öncelikle kulübü yaşayabilir bir hale getirmeyi amaçladıklarını ve bunu başardıklarını vurgulayan Koca, "Sizin huzurunuzda ilan ediyorum. Ankaragücü genelde transfer yasaklarıyla anılır. Bu saatten sonra Ankaragücü'nün transfer yasağı yok, transfer tahtası açıktır." diye konuştu.

"19 Mayıs Stadı'nın yapılması birinci önceliğimizdi" diyen Koca, "Şampiyonluk kutlamasını 19 Mayıs Stadı'nın yerinde yaptık. Kutlamaya Cumhurbaşkanı Yardımcımız da geldi, müjdesini verdi. Stadın ihalesi yapıldı, temeli yakında atılacak. Şu anda şantiye kuruluyor. Kapasitesi 45 bin kişilik, 50 bine de çıkabilir. Türkiye'nin en iyi stadı, hatta dünyanın sayılı statlarından olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni tesisin projesini paylaşan Koca, transfer çalışmasıyla ilgili ise "Şu ana kadar 5 yabancı, 4 yerli oyuncu aldık. Ankaragücü çok iyi bir kadroyla lige başlayacak. Biz baştan kadroyu kurup, kampa öyle başlamak istiyoruz. Geçen yıl da böyle yaptık, o ligin 7. sıradaki bütçesiyle şampiyon olduk. Biz inanıyoruz, Ankaragücü'nü hak ettiği yere getireceğiz." diye konuştu.

YAVAŞ: "BİZE YAKIŞAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA ANKARAGÜCÜ'NÜN ŞAMPİYON OLMASIDIR"

Genel kurula katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaragücü'nün cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluğu hedeflemesi gerektiğini söyledi.

Belediye başkanlığı görevine gelmesinin ardından Ankaragücü'nde yönetim değişikliğinin yaşandığını hatırlatan Yavaş, "O zaman kendileriyle yaptığım görüşmede yönetim kurulunda kim görev alırsa alsın, bizim için her kim olursa olsun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ankaragücü'nün tüzel kişiliğinin önemine değinmiştim. Başkan Koca'nın da söylediği gibi Ankaragücü Ankara'nın en büyük markasıdır." ifadelerini kullandı.

"Ankaragücü'nün mutlaka siyaset üzeri olması gerekiyor." diyen Yavaş, şunları kaydetti:

"Elbette birçok meslektaşımın da böyle baktığını biliyorum. Bizim görüşümüz de bu yönde olduğu için Ankaragücü söz konusu olunca bizim partimiz de Ankara oluyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı geliyor. Bizim şöyle bir hedefimizin mutlaka olması lazım, bunun için de tüm Ankara'yı ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bize yakışan cumhuriyetin 100. yılında Ankaragücü'nün şampiyon olmasıdır. Verebileceğimiz desteği zaten vereceğiz, şehrin bütün imkanlarını seferber edip bu anlayışla elimizi taşın altına koyacağız."

Yorumlar