Mısır ve Cezayir'de korona ölümlerinde artış

Mısır ve Cezayir'de koronavirüs vaka ve ölüm sayısında artış meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mısır ve Cezayir'de korona ölümlerinde artış

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle can kaybı Mısır'da 680'e, Cezayir'de 568'e çıktı. Ürdün'de de vaka sayısı arttı.

Mısır Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 taşıyan 21 kişinin daha hayatını kaybettiği ve 745 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.

Ülkede toplam can kaybının 680'e, vaka sayısının 14 bin 229'a yükseldiği bilgisi verilen açıklamada, 3 bin 994 kişinin ise hastalığı yendiği ifade edildi.

Cezayir

Cezayir Sağlık Bakanlığına bağlı Koronavirüs Gözlem ve Takip Komitesi Sözcüsü Cemal Fevrar, düzenlediği basın toplantısında, ülkede 7 Kovid-19 hastasının daha yaşamını yitirdiğini ve can kaybının 568'e ulaştığını ifade etti.

Ülke genelinde 165 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısının 7 bin 542 olduğunu dile getiren Fevrar, 60 kişinin sağlığına kavuşmasıyla bugüne kadar 3 bin 968 hastanın iyileştiğini aktardı.

Ürdün

Ürdün Hükümet Sözcüsü Emced el-Adayile de düzenlediği basın toplantısında, ülkede 23 kişide daha virüs tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 672'ye yükseldiğini belirtti.

Adayile, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ülkede perşembe gecesinden başlayarak 3 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ifade etti.

Ürdün'de son verilere göre, virüs sebebiyle 9 kişi hayatını kaybetti, 417 kişi iyileşerek taburcu edildi.

Yorumlar