Milli Piyango kimin? Milli Piyango sahibi kimdir?

Milli Piyango kimin? Milli Piyango sahibi kimdir? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Milli Piyango kimindir?

Google Haberlere Abone ol
Milli Piyango kimin? Milli Piyango sahibi kimdir?

Milli Piyango İdaresi kimin? Milli Piyango sahibi kimdir? sorularının yanıtı Milli Piyango kurumu ile ilgili bilgileri merak eden vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Milli Piyango İdaresi kimindir?

Millî Piyango İdaresi, 5 Temmuz 1939 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarafından kurulmuş ve kuruluş itibariyle aslen bir devlet kurumudur. 

Türkiye'deki şans oyunları ve çekilişleri düzenleyen, her yıl düzenli olarak yapılan yılbaşı çekilişleri milli piyango tarafından düzenlenmektedir.

Öte yandan Milli Piyango İdaresi, Türkiye'de yapılan çekiliş ve şans oyunlarının denetiminden de sorumlu kurumdur. Ayrıca uluslararası arenada kendi alanında Türkiye'yi temsil etme ve ortaklıklar kurma yetkisinede sahipti. İlk kurulduğu dönemlerde gelirlerinde Türk Hava Gücüne katkı sağlanan Milli Piyango İdaresi'nin şimdiki geliri ise şu şekilde dağıtılmaktadır. Milli Piyango İdaresi'nin kar ettiği gelirden gayrisafi hasılatın % 10'u Tanıtma Fonu, aylık hasılatın % 1'i Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kârın % 5'i Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, kârın % 95'i Savunma Sanayii Destekleme Fonuna bağışlanmaktadır.

Milli Piyango İdaresi'nin görevleri arasında Milli Piyango biletlerini basmak, Piyango, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara, Süper Loto ve Hemen-Kazan oyunlarının planlarını hazırlamak, bu oyunları uygulamak ve ikramiyelerini dağıtmak gibi kalemler bulunmaktadır.

MİLLİ PİYANGO İDARESİ DEVREDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olan Varlık Fonu tarafından Milli Piyango İdaresi yapılan ihaleyle Demirören gurubununda içinde yer aldığı bir şirkete devrildi.

Varlık Fonu tarafından 10 yıllığına kiraya verilen Milli Piyango ihalesine sadece Demirören gurubu katıldı. ihaleyle Milli Piyango İdaresi Demirören- ve İtalyan ortağı SISAL'a verildi. Buna göre, Milli Piyango idaresi Demirören Holding iştiraki olan Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım AŞ’nin yüzde 51 ve İtalyan Sisal S.p.A’in yüzde 49  katılımıyla kurulan Sisal - Şans Ortak Girişimine devredildi.

Sisal - Şans Ortak Girişimi, Milli Piyango İdaresi'nin 2018 yılında 3.4 milyar TL olan gelirini 2020 yılında 9 milyar 320 milyon TL tutarına çıkarmayı taahüt etti.

Milli Piyango kimin

Yorumlar