Millet İttifakı çatırdıyor mu? CHP'den açıklama

İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer hakkında "Kimisi eyalet başkanı gibi konuşuyor, kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor" demesinin ardından CHP sözcüsü Faik Öztark açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Millet İttifakı çatırdıyor mu? CHP'den açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir'de açıklamalarda bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li bir isimle görüştüğü yönündeki iddialarına değinen Öztrak, daha sonra İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun Ekram İmamoğlu ve Tunç Soyer hakkındaki iddilarına yanıt verdi. 

"CEVAP VERMEYİ DOĞRU BULMUYORUM"

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkındaki açıklamalarına değinen Öztrak, kamuoyu önünde Devrişoğlu'nun sözlerine cevap vermeyeceğini söyledi. İki tarafından açıklamaları Millet İttifakı'nda çatlaklar oluştuğu iddialarını güçlendirdi.

Dervişoğlu'nun İmamoğlu ve Soyer için kullandığı "Kimisi eyalet başkanı gibi konuşuyor, kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor" sözlerinin sorulması üzerine Öztrak, "Sayın Dervişoğlu, bizim de seçimde ittifak yaptığımız İYİ Parti’nin grup başkanı. Dolayısıyla ben bu ittifak çerçevesinde onun sözlerine kamuoyu önünde cevap vermeyi çok fazla doğru bulmuyorum; ama bizim hiçbir belediye başkanımızın böyle bir tavrı benimsediğini görmüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar