MHRS Randevu al online hastane randevusu nasıl alınır, iptal işlemi nasıl yapılır?

MHRS Randevu Alma İşlemi: Hastane randevusu nasıl alınır? Devlet hastaneleri ve üniversite araştırma merkezlerinde muayene olmak için randevu almak zorundadır. MHRS giriş ve hastane randevu alma işlemleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
MHRS Randevu al online hastane randevusu nasıl?

MHRS Randevu al online hastane randevusu nasıl alınır, iptal işlemi nasıl yapılır? Sağlık sektöründe son yıllarda yaşanan büyük atılımlar devam ederken, Sağlık Bakanlığı tarafından devreye sokulan 'randevu sistemi' yoğun ilgil görüyor. Randevu sistemi ve Hastane randevu alma işlemlerini e Devlet  üzerinden yapabilirsiniz. Kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan e devlet ile ulaşabilirsiniz. Bunlardan biri de Merkezi Hekim Randevu Sistemi randevu alma sistemidir. MHRS ALO 182 randevu sistemi ile devlet hastanelerine internetten randevu alabilirsiniz. MHRS randevu ile muayene ve tahlil sonuçlarınızada ulaşabilirsiniz. MHRS randevu almak için haberimizi okuyun. İşte edevlet ile mhrs hastane randevu nasıl alınır? MHRS Randevu al online hastane randevusu nasıl alınır, iptal işlemi nasıl yapılır?

edevlet ile mhrs hastane randevu nasıl alınır? MHRS randevu sistemi ücretli mi? ALO 182 ve e devlet giriş ile hastane randevu işlemleri
MHRS Randevu Alma İşlemi



MHRS ONLİNE RANDEVU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLA

MHRS hakkında vatandaşların en çok merak ettiği sorularnı cevapları şöyle:

1- MHRS’DEN NASIL RANDEVU ALINIR?

MHRS hastane randevu alma sistemiyle hastanelerden randevu almak oldukça pratik. Hem online olarak hem de telefon kullanarak ulaşılabilen MHRS hastane randevu alma sistemiyle istediğiniz hastanede istediğiniz doktora randevu alabilme şansınız bulunuyor.

Hastane randevu alma ve MHRS randevu alma işlemlerini sonhaberler.com olarak derledik.

2- İNTERNET ÜZERİNDEN ONLİNE RANDEVU

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden randevu almak isteyen hastalar, MHRS'nin resmi internet adresi olan "www.hastanerandevu.gov.tr" adresinden gerekli adımları uygulayarak kolayca randevu alabilirler. Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelecek olan ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek, hangi gün ve saate istiyorsanız randevunuzu oluşturabilirsiniz. MHRS'den randevu almak için ise akıllı telefonunuzdan MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Ayrıca, e- Devlet uygulamasına giriş yaparak da MHRS'den randevu almak mümkün.

3- TELEFONLA RANDEVU

MHRS'den randevu almanın bir diğer yolu da telefon kullanmak. Mobil ya da sabit hatlarınızı kullanarak Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak, randevu oluşturabilirsiniz. ALO 182'yi aradığınızda işlemlerinizi yapmada size çağrı merkezi elemanı yardımcı olacak ve istediğiniz hastane ve hekime randevu alabileceksiniz. İnternet kullanmayan vatandaşlar için geliştirilen ALO 182 hastane randevu hattı sayesinde dakikalar içinde istenen hastaneye randevu alınabilmektedir. 

4- MHRS RANDEVUSU NASIL İPTAL EDİLİR?

MHRS'den İnternet ya da telefon kullanarak aldığınız hastane randevularını istediğiniz takdirde iptal edebilirsiniz. Randevu iptal işlemini yapmak ise oldukça kolay, randevunuzu iptal edebilmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan ekranın üst bölümünde yer alan "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İptal Et" butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. ALO 182 çağrı merkezini arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde randevu iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

5- MHRS'DEN ALINAN RANDEVU NASIL GÖRÜLÜR?

MHRS'den aldığınız randevuları, www.mhrs.gov.tr adresine kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Randevu Geçmişi" kısmından görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, ALO 182 çağrı merkezini arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

6- MERKEZİ HEKİM RANDEVU SİSTEMİ (MHRS) NEDİR?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye''de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi''ni yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biri de Merkezi Hekim Randevu Sistemi''dir. MHRS; Alo 182 Çağrı merkezi üzerinden, internetten, mobil uygulamalardan hastanelerimizden ve aile hekimlerimizden vatandaşlara %99,6 erişilebilirlik seviyesinde hizmet verebilmektedir.

  1. MHRS'den Aynı Güne En Fazla Kaç Randevu Alabilirim?
  2. Saat ve poliklinikler farklı olmak kaydıyla aynı güne kurum başına en fazla iki randevu alınabilmektedir
  3. Randevu Süresinde Kısıtlama Var mıdır?
  4. Randevu süresi her poliklinik ve hekime bağlı olarak, en az 10, en fazla 60 dk'ya kadar farklılık gösterebilmektedir. Tedavi süresinin planlanması hastane yönetimindedir.
  5. Mobil Cihazlarda MHRS Uygulaması Var mı?
  6. "MHRS Mobil" uygulaması, Android, IOS ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlarda (telefon, tablet) kullanılmaktadır. "MHRS Mobil"i cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
  7. Randevu Saatinden Ne kadar Önce Hastanede Bulunmam Gerekiyor?
  8. Hastane kayıt işlemlerinizin yapılabilmesi için randevunuzdan en az 15 dakika önce hasta kayıt birimine başvurmanız gerekmektedir.
  9. Unutulan ya da Gidilemeyen Randevuda Ne Gibi İşlem Yapılır?
  10. Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz. Başka vatandaşlarımızın muayene haklarına engel olmamak adına lütfen gidemeyeceğiniz randevularınızı iptal ediniz. Randevu iptal işlemi randevudan 60 dakika öncesine kadar yapılabilmektedir.

MHRS HASTANE RANDEVU SİSTEMİNDEN BİR YENİLİK DAHA

Sağlık Bakanlığının muhteşem sistemi MHRS'de bir yenilik daha geldi. İhtiyaçları önceliğimiz olan 65 yaş üstü, riskli gebe ve engelli vatandaşlarımız için MHRS'de randevu önceliği uygulaması başlatıldı. Hekimlerimizin günlük belli kontenjanları otomatik olarak bu vatandaşlarımıza ayrılmaktadır. Sağlık Bakanlığı kayıtlarında "öncelikli" kaydı bulunan vatandaşlarımız kendilerine ayrılmış olan kontenjandan faydalanarak randevu alabilmektedirler.

HASTANE RANDEVU TELEFON ALO 182 MHRS RANDEVU ÜCRETİ: ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında değildir, ancak ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182 aramak, sabit hat aramaya eşdeğerdir.

 

MHRS E-DEVLET İLE BULUŞTU

e-Devlet şifresi olan vatandaşlarımız, üyeliği bulunmasa bile mhrs.gov.tr adresinden e-Devlet girişiyle de sistemin sunduğu hizmetlerden yararlanabilmektedir. Ana sayfada bulunan "Randevu Al" butonu tıklandıktan sonra açılan sayfada "e-Devlet ile Giriş" seçilerek, kullanıcı bilgileri doldurulup, sisteme kolayca giriş sağlanacaktır. e-Devlet üzerinden mhrs.gov.tr'ye giriş yapan vatandaşlar; randevu oluşturma, iptal etme, geçmiş randevularını görüntüleme gibi bütün hizmetlere kolayca erişebilecektir.

MHRS'NİN ÇALIŞMA ŞEKLİYLE İLGİLİ YENİ YÖNERGE YAYINLANDI

T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yönergesinde sistemin teknik alt yapısı ve işleyişine dair bazı düzenlemeler yapılan yönergeyi onayladı. Vatandaşların, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından hizmet almasını kolaylaştırmak maksadıyla yapılan güncelleme, 2016 yılı itibari ile hayata geçti.

MHRS'DEN GURURLANDIRAN ÖDÜL

Daha önce EMEA (Avrupa, Orta Asya ve Afrika) bölgesinin “Best Outsourcing Partnership” (En İyi Dış Kaynak Ortaklığı) kategorisinde 2017 yılı birincisi olan randevu sistemi, şimdi de kıtalararası dünya birinciliğini elde etti. Türkiye'nin öz kaynakları ile hayat bulan ve hastanelere tek merkezden randevu alma imkanı sunan MHRS, uluslararası büyük bir ödül daha kazandı. Dünyada, ülkesindeki tüm hastaneleri merkezi randevu sisteminde buluşturan ilk ve tek sistem olan merkezi randevu sistemi, tescillenen başarısı ile bizleri bir kez daha gururlandırdı. Londra'da düzenlenen, Avrupa, Amerika, Orta Asya ve Afrika'dan birçok temsilcinin yarıştığı ve Çağrı merkezi sektörünün en saygın yarışmalarından olan Contact Center World Awards'a "Best Outsourcing Partnership" (En İyi Dış Kaynak Ortaklığı) kategorisinde katılan MHRS, dünyanın en iyi çağrı merkezlerini geride bırakarak 2017 yılı dünya birincisi oldu.

SEMT POLİKLİNİKLERİNE RANDEVU VERİLMEYE BAŞLANDI

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin semt polikliniklerine MHRS üzerinden randevu oluşturabilme uygulaması Türkiye genelinde hizmete girdi. Vatandaşlar, bundan böyle MHRS üzerinden semt polikliniklerini ayrı bir kurum gibi görüntüleyip randevu alabilecek. Ankara Nafiz Körez Devlet Hastanesinde pilot olarak başlatılan semt polikliniklerine ayrı birer kurum gibi MHRS üzerinden randevu oluşturabilme uygulaması tüm Türkiye'de hizmete girdi. Vatandaşların ALO182’ye alternatif olarak aynı bilgilere erişerek muayene randevusu alabildiği mhrs.gov.tr ve MHRS Mobil uygulamasında yapılan güncelleme ile semt poliklinikleri artık bağlı olduğu ana hastanenin altında ayrı ayrı listelenecek. Uygulama ile Sağlık bakanlığına bağlı hastanelerin çeşitli lokasyonlarında bulunan alt polikliniklerine dair bilgiler görüntülenebilecek. Bu sayede vatandaşların en yakın hizmet noktasını seçerek randevu alabilmesi ve alt polikliniklere ana hastanenin ismi ile randevu verildiğinde yaşanan karışıklıkların giderilmesi amaçlanıyor.

MHRS'DEN YENİ BİR HİZMET: SAĞLIK KURULU

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS ) sağlık kurulu randevularını bünyesine alarak hizmet yelpazesini genişletti. Sağlık raporları alım sürecinde yaşanan zaman kaybının önüne geçmek ve vatandaşlarımızın bu hizmetten kolayca faydalanmasını sağlamak için sağlık kurulu kayıt randevusu Aralık 2017’den itibaren MHRS üzerinden verilmeye başladı. Bundan böyle, hasta kayıt ve ilgili branşlardaki rapor işlemlerinin başlatılması için öncelikle hastanelerde bulunan sağlık kurulu kliniğine randevu alınabilecek. Yeni düzenleme ile sağlık kuruluna girmek isteyen vatandaşlar, randevularını MHRS’den alarak belirlenen tarihte hastanenin sağlık kurulu birimi sekreteryasına başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

MHRS'DE CEPTEN RANDEVU HATIRLATMA DÖNEMİ

Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına muayene randevu hizmeti sunan Merkezi Hekim Randevu Sistemi, gelişmiş teknolojiler ışığında yenilenmeye ve hizmet kalitesini artırmaya devam ediyor. 2010 yılından bu yana tüm Türkiye’ye kesintisiz hizmet veren MHRS, randevulara artan talebe karşılık yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. MHRS’de yoğunlaşan talebe cevap vermek, randevuları hatırlatarak kolaylığından yararlanma oranını yükseltmek ve gerekli durumda iptalini gerçekleştirerek muayene saatlerini tekrar randevuya açmak için randevu tarihinden 1 gün önce vatandaşlara tercihine göre SMS ve sesli arama ile randevu hatırlatma/iptal servislerini hayata geçirdi. Böylece, gidemeyeceği muayene randevularının iptalini gerçekleştiren vatandaşlar diğer vatandaşların MHRS’ den faydalanmasına katkı sağlayacak.

ERZİNCAN LOKASYONU AÇILDI

Tüm Türkiye'ye hizmet veren Merkezi Hekim Randevu Sistemi, şimdi sesinize daha güçlü kulak vermek için hizmet ağını büyüterek Alo182'nin 10. lokasyonunu Başbakan Binali YILDIRIM’ın katılımıyla Erzincan'da açtı. MHRS gelişen bilişim teknolojileriyle yenilenmeye, yeni lokasyonlar ile büyümeye ve hizmet kalitesini geliştirmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına üç ayrı kanaldan muayene randevusu veren MHRS, Türkiye’nin en büyük kamu çağrı merkezine sahip projesidir. Türkiye’nin her noktasına 7/24 hizmet veren Alo182 çağrı merkezi vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek için Erzincan’da açtığı yeni lokasyonuyla çağrı merkezi sayısını 10’a yükseltti. Erzincan’da açılan bu yeni lokasyon vatandaşların MHRS’den daha etkin faydalanmasına katkı sağlayacak.

e-NABIZ UYGULAMASI HİZMETİNİZDE

Öte yandan, bütün vatandaşların kendilerine özel hastalık ve sağlık bilgilerini online takip etmelerini sağlayan e-Nabız sistemi de vatandaşın hizmetine sunuldu. 

e-NABIZ NASIL KULLANILIR?

Sağlık Bakanlığı'nın bu güzel uygulamasını kullanmak son derece basit. Daha önce e-Nabız kullanıcı hesabı oluşturmamış iseniz öncelikle e- Devlet kapısından (www.turkiye.gov.tr) kullanıcı hesabı oluşturmalısınız. Bu hesabı oluştururken kendinize özel bir e-Nabız şifresi tanımlamalı, e-Nabız Mobil Uygulamasına bu şifreniz ile giriş yapmalısınız. E- Nabız Mobil, iOS ve Android marketlerde…

 

Yorumlar

Songül 4 mart 2020 tarihinden beri arıyorum, sürekli meşgul veriyor, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile üye girişi yapıp anneme randevu almaya çalışıyorum, sürekli hata veriyor!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? İLİGİLİ KİMSE YOK MUUUUUUU ANNEMİ MUTLAKA HASTANEYE GÖTÜRMEM GEREK!?!?!?!?!?!? GÜL
elmas Koc Kayseriden 7 gunden beri arıyorum saat 15 00 den 16 30 a kadar arıyorum ulaşamıyorum.sonrada diger günlerde ara deniliyor.randevu alamıyorum.
salman