MHP gözünün yaşına bakmadı, cezasını kesti

MHP, Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı davranışları nedeniyle Samsun İl Başkanını görevden alırken, Sözcü Gazetesi'ne konuştuğu öne sürülen Erhan Usta'yı disipline sevk etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP gözünün yaşına bakmadı, cezasını kesti

MHP, Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı davranışları nedeniyle Samsun İl Başkanını görevden alırken, Sözcü Gazetesi'ne konuştuğu öne sürülen Erhan Usta'yı disipline sevk etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı görevden alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevki hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı bir şekilde Sözcü Gazetesi'ne konuşarak, "Cumhur İttifakı'nda jest ile rest arasında bir harflik fark var" demişti.

Usta, Samsun'da anlaşmazlık olduğu imasında bulunarak, "İttifak Samsun için olmazsa olmaz değildir" demişti.

Erhan Usta, daha önce CHP ve HDP ile birlikte hareket ederek Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesine neden olduğu için Devlet Bahçeli tarafından Grup Başkanvekilliği'nden alınmıştı.

MHP Erkan Usta

ERHAN USTA KİMDİR, ASLEN NERELİDİR?

Peki MHP'de ikinci Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı şekilde hareket eden Erhan Usta kimdir?

Erhan Usta, 17 Temmuz 1966 tarihinde Havza, Samsun'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Havza'da tamamlayan Erhan Usta, lise mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nde eğitim görmeye başladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden de mezun olduktan sonra ABD Northeastern Üniversitesi'nde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi aldı.

Halen Celal Bayar Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında doktora çalışması devam eden Erhan Usta, Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı)'nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır. İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığının yanı sıra 10 sene süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Samsun milletvekili seçildi. 11 Ekim 2016 tarihi itibarıyla MHP grup başkanvekilliği görevini yürütmektedir. İyi seviyede İngilizce bilen Erhan Usta, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar