MHP 17 ilde adayını geri çekti, işte o illerin tam listesi

AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı 51 ile daha yayıldı. 4 il MHP'ye 17 il ise AK Parti'ye bırakıldı. Son düzenlemeyle birlikte AK Parti 44, MHP ise 7 ilde aday göstermiş olacak. MHP, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Bitlis ve Yalova dahil 17 ilde adaylarını geri çekti. AK Parti ise 4 şehirde aday çıkarmama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
MHP 17 ilde adayını geri çekti, işte o illerin tam listesi

AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı 51 ile daha yayıldı.  AK Parti 44, MHP ise 7 ilde aday göster. MHP, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Sinop, Bitlis ve Yalova dahil 16 ilde adaylarını geri çekti. AK Parti ise 3 büyük şehirde adayını geri çekme kararı aldı.

27 büyükşehirde AK Parti'nin adayı, 3 büyükşehirde ise MHP'nin adayı yarışacak.

İşte MHP'nin adaylarını çektiği iller: 

  1. Hakkari
  2. Şırnak
  3. Bolu
  4. Bitlis
  5. Ağrı
  6. Siirt
  7. Yalova
  8. Sinop
  9. Çanakkale
  10. Burdur
  11. Rize
  12. Bilecik
  13. Edirne
  14. Artvin
  15. Giresun
  16. Ardahan
  17. Muş

AK PARTİ 4 İLDE ADAYINI ÇEKTİ

AK Parti, Kırklareli, Iğdır ve Kars'ta adaylarını geri çekti.

AK Parti'nin adaylarını çektiği iller listesi şöyle:

  1. Osmaniye
  2. Iğdır
  3. Kars
  4. Kırklareli

Kırklareli'nde AK Parti Belediye Başkan Adayı Burak Süzülmüş adaylıktan çekildi, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak MHP'den Derya Bulut yarışacak.

Bulut, MHP Kırklareli İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, Cumhur İttifakı adayı olarak gösterilmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

AK Parti ve MHP'nin 15 Temmuz sürecinden sonra ülkenin birliği, beraberliği, bekası için işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Bulut, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun zor süreçlerden geçtiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin bekası adına ellerinden gelen tüm imkanı ortaya koyduklarını kaydetti.

Yorumlar