Metin Akbaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında, daha önce nerede çalıştı, biyografisi?

Metin Akbaş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce nerelerde çalıştığı soruları TCDD Genel Müdürlük koltuğunda yapılan değişiklikle birlikte gündeme gelmeye başladı. 10 gün önce eğişen TCDD Genel Müdürü bugün tekrar değişti. Peki, kimdir Metin Akbaş?

Google Haberlere Abone ol
TCDD Genel Müdürü 10 gün içinde ikinci kez değişti

TCDD Yeni Genel Müdürü Metin Akbaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında, 10 gün önce ataması gerçekleşen Abdülkerim Murat Atik neden istifa etti? 10 Gün önce yapılan atamayla gelen Murat Atik, bugün istifa etti, onun yerine Akbaş getirildi. Kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanan atama ve istifa kararının perde arkası da merak konusu oldu. Peki, Metin Akbaş kimdir, nerelidir?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 4 Eylül'de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne atanan Abdülkerim Murat Atik, Adnan Oktar'la bağlantılı olduğu yönündeki haberlerin ardından istifa etti.

Metin Akbaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında, Abdülkerim Murat Atik neden istifa etti?
Metin Akbaş

 

Atik'in yerine Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş getirildi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının açılışı eksiklikler nedeniyle altıncı kez ertelenince Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun bir gece yarısı kararnamesiyle görevden alınmış ve yerine Sun Group şirketinin yönetim kurulu başkanı Abdülkerim Murat Atik getirilmişti.

TCDD ile 4 Nisan’da 40 milyon euroluk özelleştirme sözleşmesi imzalayan Atik’in kurumun başına getirilmesi tartışmalara neden olmuş, özelleştirme tartışması başlamıştı.

Aslen Adıyamanlı olan Metin Akbaş, TCDD Genel Müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) üyelerinden olan Metin Akbaş, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdür Yardımcılığı görevi yapmıştı.

Akbaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Genel Müdür Yardımcılığı görevini de üstlenmişti. Peki, Metin Akbaş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Metin Akbaş biyografisi veya özgeçmişi: 

Metin Akbaş Eskişehir Demiryolu Meslek lisesinden 1987 yılında mezun oldu.

Sonrasında ise Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliğini bitirdi.

2012 yılında ise Bahçeşehir Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı.

Metin Akbaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında, Abdülkerim Murat Atik neden istifa etti?
Metin Akbaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında, Abdülkerim Murat Atik neden istifa etti?

 

Akbaş, öğrenciliğini tamamladıktan sonra TCDD'de memur olarak göreve başladı.

İlk olarak Diyarbakır Haberleşme Şefliği'nde 1987 yılında başladı. Sonrasında ise sırasıyla Sirkeci Haberleşme Şefliği, Trakya Telekominikasyon Bölge Mühendisliği, İstanbul Manliyöe Serivis Müdürü, 1. bölge Müdür Yardımcısı, İstanbul Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kırklareli, Tekirdağ, Edtirne, illerindeki demiyollarının tren işletmeciliği ve yatırımlarından sorumlu bölge müdürü oldu.

2015 yılında ise TCDD'de genel müdür yardımcısı olarak göreve başladı.

2016 yılında ise Genel müdür vekili olarak görev yaptı.

2016-2019 yılları arasında İSKİ Genel Müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Yönetimin değişmesi sonrası bakanlıktaki görevine geri döndü.

Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar

Sabit çakmak Anlamadıgım,elinizde metin bey gibi ömrünü tcdd ve iski de üst düzey liyakatli biri varken neden REİS e operasyon çekiyorsunuz ve hala adamı vekslettle atıyorsunuz.işte liyakat dediğimiz bu.metin beyi de hiç tanımam