Meteorolojiden İstanbul ve altı ile uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'a yarın sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Öte yandan 6 ile daha uyarı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden İstanbul ve altı ile uyarı

Meteoroloji’den İstanbul için son dakika uyarısı geldi. Yarın öğle saatlerinden itibaren İstanbul genelinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yarın öğle saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak yağışların, il genelinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İSTANBUL DIŞINDA 6 İL İÇİN DAHA UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İzmir ve Tekirdağ'da yarın öğle saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli güneybatılı (lodos) rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Açıklamada, ayrıca "Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli'de bugün başlayacak olan sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artırarak yarın kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Yorumlar