Metaverse arsa nasıl alınır, arsa fiyatları ne kadar, Metaverse nasıl giriş yapılır?

Metaverse arsa nasıl alınır, arsa fiyatları ne kadar, Metaverse nasıl giriş yapılır, meaning, definition, coin, giriş, evreni, arsa alımı nasıl yapılıyor, hangi platformlardan giriş yapılır, nerelerde nasıl dolaşılır?

Google Haberlere Abone ol
Metaverse arsa nasıl alınır, arsa fiyatları ne?

Metaverse arsa nasıl alınır, arsa fiyatları ne kadar, Metaverse nasıl giriş yapılır, meaning, definition, coin, giriş, evreni, arsa alımı nasıl yapılıyor, hangi platformlardan giriş yapılır, nerelerde nasıl dolaşılır? Metaverse'de arsa alım satımı yapmak mantıklı mı? 

Bazı yorumculara göre dünya internet çağından sonra yeni bir çağa giriyor. Bu yeni çağın adı ise MetaVerse yani "Öte Evren" denilen yeni bir evrenden söz ediyoruz. Metaverse için en ciddi hamleyi yaparak bütün dikkatleri bu alana çeviren ise Facebook'un kurucusu v esahibi Mark Zuckerberg oldu. Şirketinin adını bile "Meta" koyan Mark, bu konudaki açıklamalarıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Metaverse arsa nasıl alınır, arsa fiyatları ne kadar, Metaverse nasıl giriş yapılır?

Metaverse nedir nasıl girilir, meaning, definition, coin, giriş, evreni, arsa alımı nasıl yapılıyor?
Başlat: Ready Player One (Ready Player One) filminden

 

Dünyaca ünlü şirketlein MetaVerse dünyasında yer aldığı, yer ayırdığı yönünde basına yansıyan haberler ise işin ne kadar ciddi olduğunu ortaya koymuş durumda. Bu alana yatırım yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Arsa alım satımları, parasal ve mekansal alışverişler milyon dolarlarla ifade ediliyor. Peki, nedir bu Metaverse, Metaverse nedir, meaning, definition, coin, giriş, evreni, arsa alımı nasıl yapılıyor?

Metaverse, dijital olan birçok platform ve aracın birleşerek oluşturduğu bir evren ya da ortam olarak adlandırılabilir. Bu platform ve araçların arasında sosyal medya, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, kripto paralar ve benzeri unsurlar var.

Metaverse evreninde örneğin Tokyo’daki bir doktor Berlin'deki bir ameliyata adeta oradaymış gibi girebilecek. Ya da başka bir ülkede ikamet eden biri İstanbul Boğazı'nda kahvaltı yapabilecek. Metaverse evrenine ilişkin bilgi veren Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan, "Web 3.0'da Metaverse dünyası diyebileceğimiz bu dünyayı oluşturuyor. Yani artık 3 boyutlu bir şekilde içerisine girebileceğimiz bir ortam orası" dedi. 

Şimdilik bu evren bir oyun ya da video ile sınırlı kalsa da geleceği nasıl şekillendireceği merakla bekleniyor.

Metaverse aslında tamamen dijital bir ortamı ifade ediyor. Yani sanal gerçeklik gözlüğünü takıp, çeşitli ekipmanlar giyinerek herhangi bir yerden dijital bir evrene bağlanabilmemiz mümkün. Bu evrende yapabileceklerimizin basit bir sınırı ise yok. Böyle bahsedince kulağa biraz saçma gibi gelebilir fakat yakın gelecekte Metaverse ciddi anlamda hayatımıza girmiş olacak. 

Web 3.0 olarak ifade edilen Metaverse ile sanal dünyanın içinde kendimizi bulacağız. Peki bunun hayatımıza yansıması nasıl olacak?

"TIP EĞİTİMİNİN BİLE İÇİNDE OLABİLECEĞİZ"

"Avrupa'da çok iyi bir üniversitede bugün sadece herhangi bir Webcam ile eğitim alabiliyoruz ama orada tıp eğitiminin bile içinde olabileceğiz. Bir kadavra ile öğrenciler uğraşırken, ben de aynı kadavranın üzerinde çalışmalar yapabileceğim. Gerekli kıyafetlerimi giydiğim zaman bu çok büyük bir artı olacak."

Metaverse nedir nasıl girilir, meaning, definition, coin, giriş, evreni, arsa alımı nasıl yapılıyor?
Başlat: Ready Player One (Ready Player One) filminden

 

NFT'ler, kripto paralar derken bir de Metaverse dünyasında arsa satışları patladı. Şimdilerde ise Metaverse üzerinden alınan arsaların ilerleyen günlerde, alınan meblağın çok üzerinde satılacağı konuşuluyor. Bu durum yatırım yapmak isteyenlerin de iştahını bir hayli kabarttı. Ancak iç içe geçmiş yüzlerce evren içinde doğru evreni bulmak sandığınız kadar kolay olmayabilir. 

METAVERSE'TA ALAN ADLARI DA SATIŞTA

Sadece arsa satışı değil şimdiden pek çok popüler sitenin alan adları Metaverse'de satın alındı. Ve pek çok internet sitesinde milyonlarca liraya satışa sunuldu. Daha önce gelecekte nelerin yaşanacağı tahmin edilemediği gibi bugünün kripto çılgınlığında nihai kazananın kim olacağı da belirsizlik taşıyor. Ancak uzmanlar her an fişinin çekilebileceğini ve Metaverse evreninin bir anda yok olabileceği gerçeğini de göz önünde bulundurmak gerektiğini belirtiyor.

METAVERS'TA NASIL ARSA ALINIR, NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Metaverse evreninde halihazırda arsa satışı yapan birçok platform bulunuyor. Bunların başında ve en ünlü olanı ise Metaverse’ün en popüler isimlerinden Decentraland'dır. 

DECENTRALAND

İşte Metaverse'de arsa alışverişi yapılabilen platformlar ve ortalama arsa fiyatları: 

Ortalama fiyat: 30 bin dolar 

Samsung’un bile metaverse evrenine atılarak kendi mağazasını açtığı Decentraland, tamamen sanal arsalardan oluşan bir platform. Burada arsaların değeri genellikle merkez yerler olan Genesis Plaza’ya yakınlaştıkça artıyor. Fakat arsanın değeri aynı zamanda arsanın büyüklüğü, arsada bulunan yapılar ve barındırdığı objelerle birlikte de artış gösteriyor.

The Sandbox

Ortalama fiyat: 14,8 bin dolar 

Decentraland’ın en büyük rakibi olan The Sandbox, tıpkı Decentraland gibi oyuncuların kendi arsalarını oluşturduğu ve bu arsaları sattığı dijital bir platform. The Sandbox üzerindeki arsalar da barındırdığı varlıklara göre değere sahip oluyor. The Sandbox, bugüne kadar Skybound Entertainment, Ubisoft ve SoftBank tarafından desteklendi.

Somnium Space

Ortalama fiyat: 18,9 bin dolar

Decentraland ve The Sandbox’ın aksine sanal gerçeklik desteği sunan Somnium, yine her iki oyunda da olduğu gibi arsa oluşturup burayı tasarlamanızı ve arsa alım satım yapmanıza olanak tanıyor. Somnium’daki arsaların fiyatları da haritada bulundukları konuma ve arsadaki varlığın değerine göre değişiyor.

OVR

Ortalama fiyat: 378 dolar 

OVR Land, Decentraland ve The Sandbox gibi platformlardan kendini ayırarak metaverse’ü gerçek dünyaya taşımayı hedefliyor. Gerçek dünyanın bir kopyasının oluşturulduğu platformda alınan araziler, gerçek dünya üzerinde şekillendirilebiliyor. Arazilerin fiyatlarıysa genellikle arazinin gerçek dünyadaki konumuna göre değişiyor. 

SuperWorld

Ortalama fiyat: 426 dolar

SuperWorld, tıpkı OVR gibi gerçek dünyanın bir kopyasını sanal dünyaya taşımış durumda. SuperWorld’ün çalışma mantığı ve arazilerin değerlenmesi de tıpkı OVR’daki gibi gerçekleşiyor.

Axie Infinity

Ortalama fiyat: - (Bugüne kadar satılan NFT’lerin değeri toplam 34,66 milyon dolar)

En popüler metaverse platformlarından birisi olan Axie Infinity, kiralayabileceğiniz ya da satın alabileceğiniz, geliştirilebilir arsalara ev sahipliği yapıyor. Bu arsalardan birine sahip olduktan sonra arsayı geliştirerek arsa ticaretine girişilebiliyor. Arsaların değeri de her zamanki gibi içindeki varlığa göre değişiklik gösteriyor.

UZMANLAR METAVERSE İÇİN NE DİYOR?

Bu alanda dünyanın önde gelen isimleri farklı yorumlarda bulunuyor. Örnek vermek gerekirse Elon Musk ve Sony'nin kurucusu bu konuda temkinli yaklaşıyor. Her iki isim de Metaverse'in insanlar için iyi bir fikir olmadığını, sanal dünyanın ve özellikle de bu dünya ile iletişim kurmak için kullanılan aletlerin insanı gerçek dünyadan soyutlayacağını savunuyor. 

Bloomberg ile yakın tarihli bir röportajda Ken Kutaragi, muhtemelen eski işvereni Sony tarafından üretilenler de olmak üzere, kafaya takılan ekipmanları “düpedüz sinir bozucu” olarak nitelendirdi. Kutaragi buna ek olarak, "Sizi gerçek dünyadan soyutlar ve ben bunu onaylamıyorum" dedi.

Gerçek dünyada olmanın çok önemli olduğunu, ancak metaverse'ün sanal dünyada yarı-gerçek yapmakla ilgili olduğunu söyleyerek metaverse eleştirilerine devam eden PlayStation'ın Babası, "Ben bunun amacını anlayamıyorum. Gerçek kendin yerine parlatılmış bir avatar olmayı mı tercih edersin? Bu, aslında anonim mesaj forumu sitelerinden farklı değil." ifadelerini kullandı.

Kutaragi'nin yorumları, insanları "VR başlıklar metaverse'e girmenin en iyi yolu mu, yoksa değil mi?" sorusunun cevabını bulmaya yöneltti.

Daha önce Tesla ve SpaceX'in CEO'su, ünlü milyarder Elon Musk da metaverse için gerekli olan VR başlıklara atıfta bulunarak, "Bütün gün yüzüne bir ekran bağlayıp da hiç ayrılmak istemeyen birini göremiyorum" demişti.

Metaverse'ın ne olduğunu anlamak ve somut olarak olaylara hakim olabilmek için son günlerde ilgiyle takip edilen Başlat: Ready Player One (Ready Player One) filmini izlemenizi tavsiye edebiliriz. Film, Metaverse konusunu detaylıca ele almış görünüyor.


 

Yorumlar