Meşveret Cemaati lideri kimdir?

Meşveret Cemaati lideri kimdir, nerelidir, ne iş yapar, Meşveret Cemaati kime bağlıdır, öğretileri kimi lider olarak kabul eder?

Google Haberlere Abone ol
Meşveret Cemaati lideri kimdir?

Meşveret Cemaati lideri kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, ne iş yapar, Meşveret Cemaati kime bağlıdır, öğretileri kimi lider olarak kabul eder?

Öncelikle Meşveret Cemaati nedir, kime bağlıdır sorularının cevabını verelim.

Meşveret Cemaati'nin ne olduğuna yönelik soruya en güzel cevabı tabii ki cemaatin kendisi verir.

Bu soruya cemaatin bir tanıtım sitesinde verdiği cevap şöyle: 

Meşveret cemaati dediğimiz grup, Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin yetiştirdiği bazı mümtaz talebelerin de içerisinde bulunduğu ve iman hakikatlerinin kalplerde yerleşmesi için, ihlasla ve Allah rızası için çalışan bir gruptur. Bu ağabeyler, genellikle sohbet etmek ve kitap okumak-okutmakla cemaati oluşturma ve muhafaza etme gayretindedirler. Ayrıca medrese denilen evlerde ve bazı vakitlerde yurt sistemindeki ortamlarda talebe yetiştirmek ve bunların hizmette daha aktif olabilmeleri için, manevi olarak techiz etme gayretindedirler. Bu talebeler, ekseriyetle lise ve yüksek öğrenim talebeleridir.

Ellerinden geldiği kadar siyasetten de uzak durmaya çalışmaktadırlar. Bunun sebebi ise, Üstadımızın siyasetten uzak durulması ile alakalı ısrarlı ifadeleridir. Üstadımızın düsturlarını yaşamaya, diğer Nur talebeleri ağabeylerin gruplarına ve diğer İslam cemaatlerine dua etmeye çok itina gösterirler. Dünyanın herhangi bir yerinde olan bir İslami hizmeti, kendileri yapmış gibi seviniyorlar.

Şu anda Türkiye’nin her yerinde bu grubun medreseleri, bazı yerlerde yurtları vardır. Erkek hizmetleri kadar olmasa da, azımsanmayacak kadar hanım hizmetleri ile de ilgileniyorlar.

Meşveret Cemaati'nin 2021 yılına kadar lideri Hüsnü Bayramoğlu'ydu. Bayramoğlu 2021 yılının mart ayında vefat etti. 

Peki, Hüsnü Bayramoğlu kimdir?

Bayramoğlu 15 Şubat 1935 tarihinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hıfzı Bayramoğlu tarafından 14-15 yaşlarındayken Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmetine verilmiş ve Bediüzzaman'ın vefatına kadar bu görevde kalmış. 1942'de yedi yaşında olan Hüsnü Bayramoğlu risaleler yazmaya başladı.

 


 

Yorumlar