Mesut Yılmaz'ın oğlu neden intihar etti?

Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz neden intihar ettiği intihar sebebi olarak ne açıklandı? İşte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Mesut Yılmaz'ın oğlu neden intihar etti?

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın ölümünden sonra yaşadığı üzüntülerin en büyük sebeplerinden biri olan oğlunun intiharı bir kez daha gündeme geldi. 72 yaşında hayatını kaybeden Mesut Yılmaz'ın aşırı üzüntüden yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Yılmaz'ın ölüm haberinden sonra oğlunun intihar olayı da bir ez da gündem konuları arasına girdi. Birçok vatandaş Yavuz Yılmaz'ın neden intihar ettiğini merak ediyor. Peki, Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz neden intihar etti? İşte cevabı:

Yavuz Yılmaz, 1979 yılında doğdu. Yavuz Yılmaz'ın 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde CHP'den milletvekilliği için adı geçmiş, ancak aday olamamıştır. Yavuz Yılmaz annesi Berna Yılmaz ile geçtiğimiz sene özel bir üniversite kurmuştu. Yılmaz, bu üniversitenin de genel sekreteri olmuştu. Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile CFS İstanbul Yatırım A.Ş isimli bir şirketi de vardı. İki kardeş bir ara İstanbul'daki üçüncü havalimanında hafriyat işi de yapmıştı.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın büyük oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz (38), 2017 yılında Beykoz’daki evinde şakağından tek kurşunla vurulmuş halde bulundu. Yavuz Yılmaz’ın yanında, babasına ait ruhsatlı Smith Wesson marka tabanca vardı. Polis, bitişik atışla (hedefe dayayarak) öldüğü belirlenen Yavuz Yılmaz’ın intihar ettiği ihtimali üzerinde duruyor.

Yavuz Yılmaz'ın ölümünün ardından, İcra Kurulu Üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise bir süredir mücadele ettiği 'Temporal Lob Epilepsi' hastalığına işaret edilerek, "Son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı" denildi.

Panik nöbeti yapan hastalıklar arasında sayılan Temporal Lob Epilepsi hastalığı ya da kısaca TLE, yetişkin bireyde sıklıkla görülen dirençli durumdaki epilepsi sendromunun adıdır. Bu sendromun bireylerde tanımlanması sonrasında rezektif cerrahi başarısı ameliyat sonrasında yeni bellek anormalliklerinin ortaya çıkmaması ve nöbetlerin kontrol altına alınması ile ile ölçülür. Sendrom günümüz tıp dünyasında iyi tanımlanmış bir durumdur ve materyal özgünlüğü Milner ve ark.nın araştırmaları ile ortaya konmuştur.

Yorumlar