Mersin'deki saldırı Suriye'den organize edildi

Mersin saldırısında son dakika: Saldırı sonrasında Mersin'de operasyon düzenlendi. Operasyonda büyükşehir belediyesinde üst düzey bazı isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alındı. Öte yandan saldırının Suriye'den organize edildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'deki saldırı Suriye'den organize edildi

Mersin'de, bir polis memurunun şehit olduğu hain saldırıyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamada bulundu. Gaziler Günü Programı'na katılan Bakan Akar, "(Mersin´de polis evine saldırı) Mehmetçik karşısında Irak´ın ve Suriye´nin kuzeyinde duramayan hain teröristlerin, alçakların bu saldırıları Suriye´de organize ettiği bilgisine sahibiz. Yeri ve zamanı geldiğinde bu saldırıları yapanların altyapısına, üstyapısına bunlara mutlaka gereği yapılacaktır" dedi.

Öte yandan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 26 Eylül'deki saldırıyla bağlantılı oldukları iddia edilen zanlıları yakalamaya yönelik çalışma başlatıldı.

AA'da yer alan habere göre soruşturma kapsamında 22 şüphelinin kimlikleri ve adresleri tespit edildi.

Adreslere düzenlenen operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar, işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Mersin'de iki kadın terörist tarafından polis evine düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, bir polis de yaralanmıştı.

Kurşun isabet eden bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yapıldı.

Bu kapsamda, PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları ileri sürülen, aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı B.G. ve 17 belediye çalışanın da olduğu 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Kimlikleri ve adresleri tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik özel harekat polislerinin de desteğiyle operasyon başlatıldı. Operasyonda B.G. ve bazı zanlılar gözaltına alındı.


 

Yorumlar